lauantai 16. elokuuta 2014

Näyttelytreenit ja kentän lanaus (Video)

Nyt kenttä oli sateen jäljiltä kuivanut kauttaaltaan siihen kuntoon, että lanaaminen oli taas mahdollista. Alkuverkaksi pidimme näyttelytreenit esittäjien, eli Alman ja Kirpun kanssa. Itsehän en siis esitä siksi, että polvet on suoraan sanoen paskana ja sen ainoan kerran kun esitin Selman näyttelyssä, onnistuin pudottamaan sen aiemman arvosanan (8) ravista numeroon 6. Joten jätetään esittäminen niille, joilta juoksu sujuu riittävällä vauhdilla! Harjoittelimme myös näyttelyasentoja. Ei nyt täydellisyyteen päästy, mutta hevoset käyttäytyivät hienosti. Selman lempparia on paikallaan seisominen, joten sille ei asennon venkslailu tuota ahdistuskohtauksia.

Korvien asentoa pitää vielä treenata. ;) Hulda näyttää HIRMU SUURELTA, koska Kirppu on niin hirmu pieni. <3

Jalat ei ole täydellisesti, koska lähimmäinen etujalka pitäisi olla kohtisuoraan alas, eikä takanojassa. Uloimmat jalat on hyvin. Ne täytyy näkyä tuomareille tässä kuvakulmassa. Tuo valkoinen läntti Selman kaulassa on Helosania. Rouvalla on siinä kalju kohta.
Näyttelyssä esitetään käynti ja ravi ja se tapahtuu kolmion muotoisella uralla, joka mahdollistaa arvioijille helpon näkymän suoraan edestä, suoraan takaa ja suoraan sivusta.

Joissakin näyttelypaikoissa on kyllä tullut juostua myös suoraa uraa edestakaisin... Ravia esittäessä kulmat tulee mennä käyntiä. Jos himoitsee ravista arvosanaa 8 tai enemmän täytyy ainakin tuo sivusta katsottava osuus juosta niin täydellä vauhdilla kuin kintuistaan vain pääsee. Ja hevonenkin pitäisi siis saada vauhtiin mukaan. ;) Näin ekoiksi treeneiksi tytöllä meni aika hyvin, tosin Selman pitäisi terävöityä tuossa lähdössä. Alma kyllä kipittää kiitettävää vauhtia! :D

VIDEO askellajien esittämisharjoituksesta

Selmallehan nämä ei tietenkään ole "ensimmäiset treenit" oikeasti, sillä se on Hippoksen tuomareiden edessä juossut tuota rataa jo kolme kertaa ja joka kerran ennen näyttelyä ollaan treenattu antaumuksella. Kyllä se jo tietää mitä tässä tapahtuu. Hulda yllätti positiivisesti. Pieni villivarsa käyttäytyi 85 % ajasta mallikelpoisesti! Raviosuudet vähän jännitti eikä se hoksaa tietenkään vielä, että ihmisen rinnalla pitäisi ravata. Maitovarsoja ei arvostella samalla haukan katseella kuin isompia, joten ei tarvitse suurta stressiä ottaa siitä mitä askellajia vauva nyt sattuu milloinkin menemään.

Onko kellään kokemusta maitovarsan esittämisestä? Juostaanko siellä ihan emän hännässä vai miten? Entä rakennearvostelussa, ollaanko emän lähellä?

Juoksutreenien jälkeen lanasin kentän Selman kanssa ja Alma ystävällisesti kuvasi meitä (ja sormeaan) toimien samalla lapsenlikkana Huldalle. Oli ilo huomata, että Selmalla ei ollut enää niin tajuton kiire, vaan se jopa rentoutui ja malttoi askeltaa sellaista vauhtia ettei minun tarvinnut hölkätä perässä.

VIDEO lanaamisesta

Kaiken kaikkiaan hyvä päivä!

Äiti meni viemään lanan parkkiin kentän ulkopuolelle.

Tylsää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)