perjantai 29. elokuuta 2014

Baana auki! (Videoita)

Koska kenttä on tällä hetkellä sateiden jälkeen estetreenien kannalta käyttökelvoton, otimme korvaavaksi treeniksi laukkaa ravidalla. Ajoin kirittäjänä Sannilla ja Sari kirmaili Selmalla perässä.

Punkkari etusuoralla.
Matkaa radalle on n. 4,5 km suuntaansa ja koska hölkkäsimme alkuun kaksi kierrosta (2 km) verryttelyksi, laukkasimme sitten vasempaan kierrokseen 3 km putkeen, kävelimme puoli kierrosta ja laukkasimme 2 kierrosta oikeaan, ravailimme ja laukkasimme vielä yhden kierroksen plus ravasimme yhden, kertyi kilometrejä huomaamatta lähemmäs 18. Reissuun kului 1h 20 min ja käynnin vauhti vaihteli 5,7 km/h - 6,7 km/h, ravi oli välillä 9,4 km/h - 18,6 km/h ja laukka 21,4 km/ - 34,5 km/h. Nämä siis koskee Selmaa, Sanni toki meni ravia koko ajan yhtä pientä laukkahyppyä lukuunottamatta. Hyvin jaksoivat tytöt, kuumua jaksoivat ihan loppuun asti. Kotona tosin seisoi sitten kaksi hyvin rauhallista kavioeläintä pestävänä. ;)

Meillä oli alunperin tavoitteena laukkuuttaa Selmaa 2 km suuntaansa ja oikeassa kierroksessa se tuntuikin riittävältä. Ensimmäisen kierroksen se jaksoi laukata reippaasti pysyen Sannin perässä, mutta toisella kierroksella alkoi vähän jäädä ja me himmailtiin sitten myös Sannin kanssa. Välikäyntien ja hengähdysten jälkeen kun vaihdettiin suuntaa se sitten painalsikin 3 km todella hyvin Sannin perässä. Otin vain suorille vähän vauhtia lisää ja hiljensin suoran lopussa. Hienosti kiri Selma. Alma saatiin videoimaan vasta kaiken tämän jälkeen, joten  juostiin malliksi se puuttuva kilometri vielä vasempaan.

Matkalla radalle. Hirvittävän isoja ja herkullisen näköisiä puolukoita, mustikoitta ja tatteja... Vaikea keskittyä liikenteeseen. ;)

Minä vieraissa.
Sivusta on todella hauska katsoa kuinka Selman koko kroppa työskentelee laukassa. Todistettavasti sen ristiselän jäykkyys on hävinnyt mukavasti laukkatreenin myötä (samoin kuin se monttu ristiselässä) ja tein kuvaamaani videoon hidastuksia ihan vain sitä varten että voin katsoa miten esimerkiksi takapää liikkuu tai selkä tai kuinka vatsalihakset supistuu tai miten se tasapainottaa liikettä kaulallaan... Hyvin mielenkiintoista! Musiikkia piti lisätä kauhen suhinan ja kolinan takia. :D Tosin nyt jäi pois jännittävä keskustelu siitä, että hanskani putosi kuvauksen aikana.

VIDEO

Lopuksi Alman kuvaamat pätkät maalisuoralta:

VIDEO

Eilen kävin Selman kanssa kärriajelulla lähestulkoon vuoden tauon jälkeen! Se ei mahtunut enää mahansa kanssa aisojen väliin loppuvuodesta ja sitten piti odottaa kenkiä. :) Nyt se onnistui! Matkaa tuli n. 9 km joka mentiin kokonaan höpöhölkkää aika tarkalleen 13,7 km/h - 17,7 km/h. Yllättäen kotiin päin ravi oli vauhdikkaampaa. ;) Käynti oli n. 7  km/h. Todisteena on pieni pomppiva video, josta käy myös ilmi miten vastuuttoman rennosti otan Selman kanssa... Löysin ohjin (liian lyhyillä ohjilla vieläpä, ohjaslenkit on jossain pyllyn paikkeilla..) humputellaan ja toisella kädellä kuvataan kun auto tulee vastaan. Aijai. Noh, täytyy sanoa, että toimin näin VAIN ja ainoastaan Selman kanssa. Luotan siihen 99,9% ja jos se 00,1% prosentin todennäköisyydellä tapahtuva vahinko sattuu, niin  olen sen ansainnut. Sitä, että kuvasin Selmaa samalla kun ajoin Sannia, ei lasketa koska raviradalla ei tule autoja vastaan! :D Ja ohjatkin oli jopa tarpeeksi pitkät.

KÄRRYTTELY VIDEO

Oli kyllä ihanaa päästä ajamaan Sempulalla niin pitkän tauon jälkeen. Ja mammakin hölkytteli hyvin tyytyväisenä. Iso hiki tuli, mutta ei se haittaa kun suihkuun pääsi.

Puoliksi purettuna jo. Uudet pehmusteetkin koeajettiin. :)

2 kommenttia:

  1. Sinulle on haaste!

    http://annantalli.blogspot.fi/2014/09/huonoja-tallitapoja-kerrakseen.html

    VastaaPoista

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)