perjantai 8. elokuuta 2014

Kieltojen päivä (Video)

Eilen oli aika kuuma päivä ja olosuhteiden pakosta estetreenit jouduttiin aloittamaan 11:00 aikaan. Päätettiin, että treenataan sitä okseria joka on kantakirjauksessa ja aika nopealla tempolla koitetaan päästä siihen vaadittavaan 1 m leveyteen ja korkeustavoite oli tänään 90 cm. Käytettiin kavalettia kaverina ja väliä näillä oli 5,5 m.


Letitin Selman harjaa, että ilma pääsisi kiertämään kaulalla ja otsalla paremmin. Hikeä oli joka tapauksessa tiedossa...

Jos joku osaa näyttää järkyttyneeltä, niin Selma! :D

Eikö ole kaunis harja? Kyllä tällä kelpaa lähteä Valtakunnalliseen Suomenratsujen näyttelyyn!Selmalla oli tänään taas pienten vihreiden miesten päivä. Se päätti kiellellä okserille heti ensiyrittämällä, kun sillä oli korkeutta 80 cm. Ja myös kun pienensimme sen 70 cm:iin.


Kun vaihdoimme sinivalkean puomin etummaisen esteen alemmaksi puomiksi, niin ongelma hävisi. Hohhoijaa... Hypyt alkoivat kulkea hyvin ja levensin okseria kohti vaadittua metriä.Takapuomi 70 cm.

Takapuomi 80 cm ja väliä suunnilleen reilu 80 cm.
Pääsimme tavoitteeseen ja saatiin muutama onnistunut hyppy okserille sen ollessa 90 cm korkea ja 1 m leveä. Pudotuksia ja kolautuksia tuli myös ja koska Selma on herkkäsieluinen järkyttyjä, videollekin tallentui kuinka pudotusta seuraavalle hypylle tulee helposti kielto. Itsetunto kokee kolausen vissiin samalla hetkellä kuin puomikin. Onneksi niistä pääsee yli, molemmista. ;)

VIDEO ON TÄSSÄ

Pakko oli lämpötilan vuoksi lopettaa vähän "kesken" ja Saria jäi kaivertamaan kun ei tullut loppuun onnistunutta hyppyä vasemmasta kierroksesta. Videolla näkyvä viimeinen hyppy jäi tosiaan viimeiseksi ja se oli onnistunut. Mutta oikeasta kierroksesta. Lohduttelin kuitenkin, että ensiviikolla on viileämpää ja syksyä kohti kelit vain paranee. Ja kohta päästään lähtemään muuallekin valkkoihin kun Hulda kasvaa jne. Minä itse olin hyvin tyytyväinen, että Selma meni oikein helponnäköisesti omasta mielestäni Hirvittävän Suuren esteen. :D Nyt oli kuitenkin vasta eka kertamme kun päästiin sillä kantakirjakokeen leveydellä kokeilemaan. Ensikerralla olisi suunnitelmissa rakentaa se koko kantakirjarata ja treenailla sitä.

Muuli. (Ja ei, en ole leikannut sille tuota siiliä. Ihan on itse sen takakaviolla rapsutellut.) Kuva: Sari Mannermaa-Huotari

Ergonominen aurinkotuoli, jossa käsienpesu-ominaisuus. Kuva: Sari Mannermaa-Huotari

Kuva: Sari Mannermaa-Huotari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)