keskiviikko 6. elokuuta 2014

Hulda polskii (Video)

Kenttä saatiin lanattua tänään, kun lähdettiin rakkaan ystäväiseni Kirpun kanssa tallille jo aamuseitsemältä. Selma lanasi reippaasti ilman viimekertaisia jumeja, tosin kerran se oli sitä mieltä, että varsavahti aikoo viedä jälkikasvun nyt muihin maisemiin ja pysähtyi portin kohtaan. Alku oli kyllä nyt hieman dramaattinen, sillä lana säilytetään kentän lähellä, aitojen ulkopuolella ja kun se vedetään kentälle mennään aika läheltä satulaannousuramppia. Noh, nyt sitten otettiin siihen osumaa ja se lähti meidän mukaan. Selma kyllä pysähtyi ja minä koitin vähillä voimillani saada lanan kulmaa nostettua rampin sillan päältä. Huhhei. Onneksi kaksi naista lopulta riitti irrotukseen ja Selma oli kauhusta jäykkänä niillä jalansijoillaan johon sen käskin. On se vaan huvittava tapaus, kun on niin äärimmäisen arka, säikky ja pelokas ja silti se toimii tilanteessa kuin tilanteessa. :) Ilmeisesti nöyryys ja palvelualttius sekä luotto ihmiseen korvaa yllämainitut puutteet.

Hikijumpan jälkeen lähdettiin taas rantaan. Hulda oli koko ajan hyvin lauhkealla ja kiltillä tuulella. Uimaan se meni nyt hyvin reippaasti, pärski vettä ensimmäistä kertaa ihan itse ja ei olisi millään lähtenyt järvestä vaikka me jo Selman kanssa seistiin rantavedessä kyselemässä että joko sitä lähdetään kotiin. Ihan hupsu varsa. Sain jopa videota sen pulikoinneista. Taustalla kuuluvat pörinät ovat Selman mielipiteitä rannassa olevasta soutuveneestä.

VIDEO

Nyt on taas Relaxant Seerumi käytössä ja saman sarjan pesuneste kokeilussa. Jospa parin viikon kuluttua olisi iho ja karvat taas kunnossa.

2 kommenttia:

 1. Voi kun pieni on niin rohkea!
  Pitänyt jo aikaisemmin kysyä, että onko se teidän talli kuinka iso eli käykö siellä sen verran porukkaa, että aina löytyy varsavahti esim ratsastuksen ajaksi? Vai otatko aina erikseen jonkun kaverin mukaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hulda on irti kentällä, niin ei sitä oikeastaan tarvitse sinällään vahtia, estetreeneissä minä olen se joka sen käy poistamassa esteiden välistä. :) Oikeastaan tuo lanaus on ainoa homma johon tarvitaan Huldalle pitelijä, koska se tuppaa muuten aisojen ja lanan väliin ym. vaarallista. Ja silloin otan kaverin mukaan. :) Kaveripiiri taitaa koostua nykyään lähes pelkästään heppahulluista, niin aina joku innokas löytyy mukaan.

   Ratsastaessa pärjää kyllä yksinkin. Nykyään Huldan voi varustamisen ja purkamisen ajaksi jättää talliin ja taluttaminenkin onnistuu niin, että Selma toisessa ja Hulda toisessa kädessä. Laitumelta ja kentältä pois Huldan voi laskea tulemaan irti, koska se lompsii perässä mutta tulee kuitenkin lopulta oikeaan osoitteeseen. Mutta kentälle ja laitumelle täytyy taluttaa, tai se seikkailee missä sattuu eikä osu porteista koskaan sisään. ;)

   Poista

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)