sunnuntai 3. elokuuta 2014

Hammashuoltopäivä

Tänään Selman hampaat raspattiin vuoden tauon jälkeen. Raspaajana toimi hevoshammasteknikko Marika Heiskanen jonka yritys on Hirnuva Hammas. Marikan rauhalliset otteet ja leppoisa suhtautuminen saivat Selmankin rentoutumaan ja raspaustuokiosta tuli kaikinpuolin hyvin miellyttävä. Selma ei siis ollut rauhoitettuna (vaikka kuvista ehkä niin voisi päätellä...) eikä kiinni missään. Se oli irti karsinassa, päitset kaulalla. Minä lähinnä keskityin kuvaamaan ja pitämään sen taukojen aikana poissa syömisistä (ettei suu täyty ruualla).

Suunaukaisija laitetaan.

Tunnustelua...
Kerroin Marikalle, että Selma on viimeaikoina purrut oikeaan ohjaan kiinni ja syy voi olla lihasperäinen (jumi) tai hampaissa. Marika totesi, ettei oikealla puolella ollut mitään kummallisempaa kuin vasemmallakaan.


Piikit pois. :)


Loppusilaus.

Raspaus on ihan mukavaa hommaa! :D


Löydökset olivat jokavuotiset piikit yläposkihampaiden ulkoreunoilla ja alaposkihampaiden sisäreunoilla. Marikalta saa aina paperilla raportin mitä suusta löytyi ja mitä korjauksia tehtiin.


Poskihampaissa oli hassua porrasta kehittynyt. Marika havainnollisti minulle tilanteen ja korjauksen piirroksella:

Etummaiset alaposkihampaat olivat kasvaneet muita korkeammiksi ja kuluttaneet yllä olevia vastaparejaan. Vasemmalla puolella porrasta oli 3 mm ja oikealla 2 mm. Tämäkään ei siis voinut olla syynä oikeaan ohjaa puremiselle.
Muuten Selmalla on kuulemma oikein nätti suu ja se suurella varmuudella periyttää sitä myös varsoilleen. :) Olipa taas ihanaa nähdä Selma rauhallisena raspauksessa! Se on ollut rauhallinen aina siihen saakka, kun viime kesänä sen raspasi eläinlääkäri, joka löysi vasemmanpuoleisten yläposkihampaiden taaimmaisesta hampaasta jonkun hankalassa paikassa olevan piikin ja Selma riehaantui aivan täysin hyppien pystyyn ja heitellen kaulaansa puolelta toiselle. En siis ollenkaan tiennyt miten se nyt reagoisi Marikaan. Tämä oli kuitenkin toinen kertamme Hirnuvan Hampaan asiakkaana ja ensimmäinen kerta sujui todella rauhallisesti, joten toivoin sydämeni pohjasta että nyt menisi samoilla sävelillä. Ja ei tarvinnut pettyä! Ihan huippua! Huldankin hampaat kurkattiin ja todettiin, että ei ole neidillä ylä- eikä alapurentaa vaan aivan priimat vauvahampaat.

Marikalla on myös mielenkiintoinen blogi, jossa hän kertoo opiskelustaan eläinlääkäriksi. Kannattaa tutustua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)