tiistai 2. syyskuuta 2014

Painoa takatassuille (Videoita)

Tallilla on jo siirrytty syyselämään, hevoset on tuotu laitumilta tarhoihin ja ovat vapaalla heinällä. Hetken mietittiin kuinka yhdistää vapaa heinä (=pyöröpaali syöttötelineessä) ja kaksi tarhaa, mutta sitten välähti:


Langat vain korkealle, niin että kuormaajalla saa paalin paikoilleen ja teline tiiviisti kahden puun väliin niin näin koko lauma saa ruokailla sosiaalisesti ilman potkumahdollisuutta! :) Kuinka nerokasta.

Hulda on päässyt jo elämänkoulun makuun ja on viettänyt yönsä sunnuntaista lähtien omassa karsinassaan Selman vieressä. Se on sujunut todella rauhalisesti ja ensimmäisenä aamuna hän oli Hirvittävän Iso Tyttö Jo. ;) Vaikkakin tissille piti päästä aamukaurojen aikaan...  Tänään testasimme myös voiko sen tarhata yksin silloin kun Selma on kentällä. Karsinaanjättö tuntuu pahalle, kun joutuu olemaan tallissa yksin. Tarhassa sentään olisi seuraa aidan takana. Eilen laumaan liittyi uusi jäsen, kun talliin muutti Musti-niminen lv-ravuri. Jatkamme siis ainoana suokkina rempseässä raviseurassa! :D Mutta niin, hyvin viihtyi Hulda tarhassa.

Tummuu tummuu...

Apuva, äiskä on tuolla langan ja puuaidan takana!!
 Alkuun Mira verkkasi Selman taas reippaalla tahdilla ja pitkällä ohjalla eteen, ensin ravissa ja sitten laukassa.

Vetreä Selma
 VIDEO alkuverkasta (taustalla hirnuu Hulda)

 Sitten oli väistöjen vuoro.


Etujalkojen välissä näkyvä jalka on oikea takajalka. Ihan pitkälle se venyy ristiin mahan alle. :)

Sama toiseen suuntaan.
Sitten oli vuorossa pienimuotoista kokoamista ja ajatusta painon siirtämisestä takajaloille. Oli ilahduttavaa nähdä ne pienet sekunnit kun se onnistui, säkä nousi ylös, niska oli korkein kohta ja turpa pysyi luotiviivan etupuolella! Huippua!RAVITREENI-VIDEO

Sen jälkeen oli laukkatyöskentelyn aika...
Myös vastalaukkoja treenattiin tänään. Ne sujuivat mukavasti kun Mira kaartoi pitkältä sivulta keskelle päin ja takaisin uralle.

LAUKKAVIDEO

"Äitiiii!!" Ihan vaan jos ei mamma satu muuten huomaamaan niin pikkasen hirnahdan tässä..

Minun ei tarvitsekaan ostaa Selmalle kallista ötökkäloimea, koska Pomon varastosta sattui löytymään hieman ompelukonetta tarvinnut kappale! Siispä eilen illalla ompelin sen kuntoon ja tänään Selma liittyi muumikerhoon. Huldakin jopa tunnisti sen kaikesta huolimatta emäkseen ja meni tissille. Vähän piti kyllä mieltä osoittaa, kun kehtasi mutsi hävitä hommiin ja jättää lapsen ypöyksin...


Mutta olipa kiva illalla katsoa kun muut pollet huiskivat polttiaisparvessa (minuakin ne imijät söivät..) ja Selma seisoi aivan tyynenä eikä häntäkään heilahtanut. :) Kyllästin loimen vielä Dr Repelillä, niin pitäisi nyt olla mammalla hyvä elämä.

2 kommenttia:

 1. Hieno Selma! :) Meillä ei onneks vielä oo ollu polttiaisongelmaa, toivotaan parasta että tänä vuonna vältyttäisiin niiltä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pieni toive on herännyt että siitä vielä ihan ratsu saadaan. :)

   Meillä ei päivällä näy kuin äkäisiä ampiaisia, mutta sitten siinä 16:00 eteenpäin ilmaantuu nuo ärsyttävät eliöt suurina pilvinä. Meilläkin on tuulisella paikalla tarhat, järveltä ja pelloilta tuulee, mutta ei näy vaikuttavan. :(

   Poista

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)