tiistai 23. syyskuuta 2014

Ensilumiset estetreenit

Tänään oli Huldalla aamulla ihmettelemistä kun taivaalta leijaili jotakin valkoista joka värjäsi maankin vakeaksi. Asia oli niin hämmentävä, että heti tarhaan päästyä piti ruveta lohtutissille.
Nyt oli viimeiset estetreenit ennen kisoja. Kuvauskeli oli tietenkin huonoin mahdollinen sään takia, eikä kovinkaan montaa otosta ole edes sinnepäin. Ensimmäinen ongelma ilmeni jo varustusvaiheessa, kun Selmaa ällötti korvaan satava lumi/räntä ja se tökötti pää vinossa ja turpa mutturalla. Ensimmäistä kertaa eläessäni olisin keksinyt käyttöä korvahupulle! Valitettavasti edes tallien ravureiden varusteista ei korvapipoa löytynyt, joten Selma sai pumpulit korviin. Naureskelin että monen monta ongelmaa oltaisiin vältetty jos olisin senkin tekosen tehnyt jo vuosia sitten, mutta hyvähän se on nyt 9 vuotiaale tammalle tunkea pumpulit korviin ensimmäistä kerttaa.. :D Se auttoi ja mamma pystyi keskittymään olennaiseen.

Sovimme Sarin kanssa että nyt tehdään kevyt treeni, ei rataa eikä paljoa hyppyjä. Maapuomeilla kontrollia ja siirtymiä ja lopuksi yksittäistä estettä kisakorkeuksilla ja 90 cm. Tarkasti kun katsoo kuvaa, niin näkee hanhilauman joka lensi yli ratsastuskentän. :)
 Selmalla oli taas vähän huonompi päivä. Se kielsi isolle ristikolle, mutta 70 cm ja 80 cm pystyt meni kuin vettä vain. Sitten taas 90 cm pysty oli mörkö, kunnes sekin sujui. Nooh, kuten Sari tuumasi, niin jos meidän "jokatoinen"-systeemi toimii, niin kisoihin pitäisi nyt sitten sattua se hyvä päivä. ;)


"Enpäs hyppääkään!"Tuhruinen kuva 80 cm pystystä

Olimme treeneihin ihan tyytyväisiä. Kilpailuista en minä ainakaan odota muuta kuin mahdollisimman paljon hyppyjä kieltojen ja ohijuoksujen sijaan, vaikka tottakai olen varma että molempia tulee löytymään. ;) Mutta ei se haittaa. Pääasia että se hyppää edes jotain onnistuneesti vieraassa paikassa.

Pumpulikorva odottaa kylmäyksessä melassivettä.
Selma hikosi sen verran, että laitoin sille kuvassa olevan Horse Comfortin villaloimen ja liukasvuorisen ohuen fullneck-sadeloimen päälle. Nämä lösökelit ovat Selman inhokkeja ja se oikeasti palelee näillä keleillä toisin kuin pakkasilla. Kun otin pumpulit pois ja lähdin taluttamaan sitä tarhaan  se alkoi taas kulkea pää vinossa ja sierain kierossa kettuuntuneen näköisenä. Mutta en nyt viitsinyt niitä pumpuleita sinne korviin jättää tarhaan kuitenkaan! :D Pipo olisi tarpeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)