maanantai 8. syyskuuta 2014

Huonot tavat -haaste

Sain haasteen Annalta ja haaste on peräisin Voitto kotiin -blogista. OHJEET: Nyt paljastateaan meidän ihmisten "huonot tallitavat". Mitä tyhmiä tai liian ison riskin omaavia juttuja teet hevosten kanssa siitä huolimatta, että tiedät niiden olevan huono juttu.

Noh, tässä ne tulee. Kymmenen huonoa tapaa jotka minulta löytyy.

1. Harjaan usein toisen puolen takajalkaa niin, että kurotan takakautta ja pääni on suurin piirtein suoraan hevosen takana. Eli siis jos olen vaikkapa harjannut oikeaa takajalkaa kyykyssä, otan hännän vasempaan käteeni ja kurotan takakautta harjaamaan vasenta takajalkaa. Eikä tietenkään kypärää päässä. :/ Enkä voi edes sanoa, että tekisin näin vain Selman kanssa, teen sitä myös muiden tuttujen hevosten kanssa.

2. Hengailen paljon kengissä joissa ei ole turvakärkiä, jos keli on vähänkään lämmin. Tai liian kylmä.


3. Hengailen paljon makaavien hevosten lähellä...

Minä ja Ahon HumuJa olen antanut lapsenkin tehdä samaa...

Selma ja Aino, molemmat 4 vuotiaina.
 Sentään lapsen olen opastanut kaviottomalle puolelle.

4. Ajan välillä ilman kypärää. Tähän kyllä on tullut hieman parannusta ja muistan laittaa kypärän päähän jo 9/10 kerrasta. Asiaa vauhditti kun tänä kesänä lensin kärrin kyydistä metsässä. ;)


5. Talutan välillä ilman hanskoja. Vaikka olen polttanut kämmennahkani monesti kun hevonen on vetänyt nailonisen salmiakkinarun kädestä säikähtäessään... Tyhmä mikä tyhmä. Tai oikeastaan hajamielinen, koska hanskat on aina hukassa.

6. Talutan päivittäin kahta hevosta yhtäaikaa. Tiesittekö, että jos harjoittelija tallilla taluttaa kahta hevosta yhtäaikaa ja jotkakin sattuu, vakuutus ei korvaa... Minä en tiennyt.

7. Pidän Selmaa irti esimerkiksi jos ollaan menossa lanaamaan kenttää ja kannan luokkia kahdella kädellä. Selma kyllä seuraa, mutta onhan se turvallisuusriski. Valjastan Selmaa myös irti ja jätän sen irti pihalle kun käyn vaikkapa varustehuoneesta jotakin.

8. Menen maastossa valtaosan ajasta löysin ohjin. Kaikkia askellajeja. Vaikka minulla on reaktiivinen ja säikky hevonen.

9. Teen usein maastossa hetken mielijohteesta asioita. Kuten lähden umpimetsään katsomaan mitä siellä on, hyppään kaatuneen puun tai ojan yli, tutkin uusia teitä ja polkuja... Olen uponnut suohon ja tiehen sekä melkein katkaissut hevosen kintun järkyttävässä louhikossa jossa oli kavion mentäviä metrin syvyisiä onkaloita kivien välissä... Hui. Ja ojaa ylittäessä taluttamalla olen saanut niskaani takana hyppäävän ratsukon.

10. En käytä Selmalla ajohommissa korvatulppia vaikka se on ääniarka. Se on potkinut kärrit solmuun kolmesti, yhdesti se veti rodeota kultivaattori perässä jne. Mutta ei se vieläkään aisakammoinen ole. :P Mutta omaa typeryyttä. Luulen että se muka ottaisi pulttia enemmän korvatulpista kuin siitä metelistä mikä syntyy kun vaikka takakavio kilahtaa pukittaessa kärrin metalliosaan...

Joskus täytyy ihmetellä miten sitä vielä ollaan elossa.. Mottoni taitaa olla, että luota hevoseen niin mitään ei tapahdu. :D Mikä ei tietenkään pidä paikkaansa. Elän vain sellaisessa illuusiossa. 3 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia, huonoista tavoista huolimatta! Tuo Selman ja Ainon kuva on aivan älyttömän hellyyttävä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos! Minulla on keittiön seinällä suurennos tuosta kuvasta sillä erolla, että Aino on painanut päänsä Selman polvelle ja Selma puolestaan haistelee Ainon tukkaa. :) Se myös hörisi Ainolle sellaista hörinää minkä vain emätamma varsalleen antaa... Tuli siinä kuvatessa tippa linssiin! :')

   Poista
 2. Kiitos haasteesta =) Näitä on hauska tehdä!

  VastaaPoista

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)