sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Seuraestekisat Lieksassa 28.9.2014

Tänään lähdettiin kisoihin ilman minkäänlaisia ennakko-odotuksia. Selmalla kun tunnetusti on joko fiilis että hypätään tai fiilis että ei TODELLAKAAN hypätä. Korkeudet ei olleet ongelmallisia (70 ja 80 cm) koska kotona on menty sitä 90 cm:kin sujuvasti. Välillä.

Noh, kyytiin lastattiin jokatapauksessa Selma ja mamman entinen tarhakaveri Peikko. Hyvin muisti pariskunta vielä toisensa, alku hämmästelyn ja hörinän jälkeen alkoi tuttu "vanhan pariskunnan" mulkoilu ja luiminta. Kuitenkin Selma oli kisapaikalla Peikkoon sellaisessa napanuorassa, etten saanut sitä ruunan luota pois ollenkaan! :D

Seuranmestaruudet piti kisata ja joka luokassa paras suokki palkita, mutta mestaruudet saatiin vain junioreille, sennuja ei ollut muita kuin Sari kisaamassa. Sitä en tiedä miten suokkien palkitsemisen kanssa meni, niitäkään ei tainnut kuin kaksi olla koko kisassa.

70 luokassa Selma oli toisen verkkaryhmän ensimmäinen lähtijä eli nro 4. Verkassa hypättiin pahimmat mörköesteet ja kiellot tuli siellä käytyä läpi. Itse rata meni sitten jos nyt ei sujuvasti niin ainakin puhtaasti!

Kuva: Riitta Turunen

Kuva: Riitta Turunen

Kuva: Riitta Turunen
Rata kokonaisuudessaan VIDEOLLA TÄSSÄ.

Jokainen luokka arvosteltiin tyyliarvostelulla. Sari sai 30,5 pistettä ja päätyivät Selman kanssa jaetulle 4. sijalle 7 osallistujan joukossa.


Molemmat radat olivat samoilla esteillä, mutta järjestystä vaihdettiin:

 
80 luokassa Selma ja Sari starttasivat 3. Kauaa ei jännitystä piisannut, sillä Selma vaihtoi kuun pimeään puoleen ja kilesi heti ensimmäiselle esteelle ja sitten toiselle, joten hylky tuli.

80 cm HYLKYVIDEO

Eteenpäin ollaan tultu, sillä vuosi sitten Selma hyppäsi puhtaasti 60 cm luokan ja kielsi itsensä pihalle 70 cm:stä. :D Hohhoo.

Olen kyllä hurjan tyytyväinen Sarin ja Selman työhön. Tuo ei todellakaan ole helppo hevonen ja moni olisi jo lyönyt hanskat tiskiin (minut mukaanlukien). Neuvojia kyllä löytyy niistä jotka eivät ole tuon satulassa käynyt ja jotka eivät ehkä hoksaa sitä työn ja tuskan määrää jota Sari iloisesti tekee pöljän tammani eteen, mutta ne neuvojat joita kuunnellaan valkataan tarkkaan. Selma vaan sattuu olemaan sellainen polle, että kun se päättää olla hyppäämättä, on aivan sama miten sitä ratsastat kohti estettä, se kieltää. Mutta niin kauan kun Sarilla mielenkiinto riittää tuon vatipään kanssa, niin minä olen onnellinen. :)

Minä elementissäni. ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)