keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Maanantain estetreenit (Video)

Maanantain helteillä olimme kolmihenkisellä naisvahvuudella liikkeellä, kun oli viikottaisten hyppytreenien aika. Minä hoidin lapsenvahdin virkaa, Hanne kuvasi ja Sari ratsasti.


Minä ja Hulda. Kuva: Hanne Vainionpää

Tehtävänä oli tällä kertaa kolmiosainen sarja, jonka ensimmäiseen väliin tuli yksi laukka-askel ja toiseen kaksi. Kahden askeleen väliä piti heti jo lyhentää, koska Selma tykkäsi tehdä siihen 2,5 askelta, jolloin ponnistus oli hyvin hämmentynyt ja huono. Korjauksen jälkeen askeleet kävivät hyvin ja Selma hyppäsi sujuvasti ja innoissaan. Mörköristikko-pysty oli sitten lisäeste, jonka avulla saatiin pientä radan tapaista aikaiseksi. Aloituskorkeus oli 70 cm ja 85 cm oli lopetus. Tosin valkoinen lankkueste sarjan alussa ei kyllä ollut kuin ehkä 50-60 cm. Okserin leveys oli 80 cm eli vieläkään ei päästy siihen kantakirjauksessa olevaan metrin leveyteen. Montaa hyppyä ei otettu, koska helle oli kauhea. Tässä ensin kuvat sessioista ja lopussa video viimeisestä "radasta".


Pystyeste jossa ristikko mörkönä. Ei pelottanut. Kuva: Hanne Vainionpää

Kuva: Hanne Vainionpää

Kuva: Hanne Vainionpää

Kuva: Hanne Vainionpää

Kuva: Hanne Vainionpää

Kuva: Hanne Vainionpää

Kuva: Hanne Vainionpää

Kuva: Hanne Vainionpää


 Laukan venyttämistä täytyy treenata maapuomeilla ja kavaleteillä. Nyt kuumana päivänä ei viitsitty hirveästi alkaa Selmaa prässäämään, vaan otettiin nämä treenit lähinnä laukan laadun parantamisena ja pyllyjumppana. Sekä tietysti ihan vain rutinoitumista ajatellen. Ja hyvin on kyllä pällistelyt jääneetkin pois. Kunhan esteet ei ole alle 60 cm. :D Ne on pelottavia.

Ja tässä video viimeisistä hypyistä, kun se mentiin ratana. :)
2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Helteen hyydyttämänä, ohjille kuulemma painoin ja tohkeissaan tuli tuohon viimiselle kierrokselle, mutta sen verran kuumuus näkyi ettei tassut ihan nousseet. Vähän kolahti. ;) Mutta hipaisusta ei oteta. Oon niin onnellinen, kun se ei kyttäile. Ainakaan joka hiton estettä. :)

      Poista

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)