torstai 3. heinäkuuta 2014

Kunnoton yrittää ratsastaa...

Haava on jo aavistuksen parempi. Aamulla se on turvoksissa, mutta illemmalla turvotus on laskenut. Vähän sieltä valuu vielä keltaista vaahtoa. Onneksi Selma antaa kiltisti hoitaa haavaa; huuhdon sitä edelleen aamuin illoin Betadine-liuoksella ja yöllä on ollut haude. Tosin huomenna on viimeinen yö että teen enää haudetta, sitten kokeillaan josko onnistuisi olla ilman käärettä koko vuorokauden. Edelleen tamma liikkuu ihan normaalisti, ei onnu ja tuntuu muutenkin omalta reippaalta itseltään.

Haava.

Aamuturvotusta.


Kutina alkaa helpottaa. Olen laittanut Relaxant-seerumia päivittäin harjamartoon, hännän tyveen ja siiheen kaljuun kohtaan sään vieressä. Ostin siis tuotteen Juhannuksen aikaan, eli käyttöä on takana parisen viikkoa. Aika kunnioitettava tulos:

Ennen (vasen) ja jälkeen.
Ei kutise. :) Tämän näköinen häntä karsinassa vietetyn yön jälkeen! Onpa ihanaa. Kun vain säilyisi tämä meininki syksyyn asti...
Pelkäsin kovasti että kun haavan ja lääkekuurin takia joutuu pitämään Selmaa yöt sisällä, niin kuurin loputtua ei hännästä ole jäljellä kuin ruoto. Mutta kyllä tuo seerumi vaan on ihme ainetta.

Sitten pakollisia laidun kuvia... ;)

Syöminen on vähän hankalaa kun on pitkät jalat ja lyhyt kaula...


V-asennolla sujuu. ;)
Illalla päätin uskaltautua itsekin satulaan pitkästä aikaa. Keli oli kyllä aivan kamala. Harjaus- ja varustusvaiheessa vettä tuli kuin seinää.

Sateensuojassa. <3
Kuvia ei nyt (onneksi) ole kovinkaan montaa, sillä sen lisäksi että ratsastus tuntui kammottavalta se myös varmasti oli sitä! Reidet maitohapoilla jo 10 minuutin jälkeen... Ei hyvä. Turha haaveillakaan valmennuksesta tai edes ratsastustunnista! Ei kunto kestä! Nooh, eiköhän tässä pikkuhiljaa ala näitä liikutuspäiviä kasautua taas siihen malliin, että minäkin joudun oman osani tekemään enkä vain ihailemaan kentänlaidalta. ;)

Kuva: Kirsi Komsa

Kuva: Kirsi Komsa

Kuva: Kirsi Komsa

Kuva: Kirsi Komsa

Kuva: Kirsi Komsa
Ongelma oli lähinnä että kaarilla Selma puski lapaa ulos, enkä saanut sitä korjattua vaikka tiesin mitä tehdä. Kroppa ei totellut! Sentään raviin siirtymiset peruutuksesta, laukannostot käynnistä, väistöt ja käännökset takaosan ympäri sujuivat ihan mukavasti. Selma oli tosi hyvin avuilla (kiitos Miran!) ja oikein motivoitunut. Hulda aiheutti katastrofin aineksia kun pukitteli kohti ja sujahteli kaviot aika läheltä... Mutta onneksi uskoi kun äänellä komensi ja jatkoi sinkoiluaan toiseen ilmansuuntaan.

2 kommenttia:

 1. Kyllä se kunto siitä äkkiä nousee ja kroppa alkaa toimia taas, kun vaan tekemään pääsee..ja omalla kohdalla..saa itsestään irti (vaatii pientä pakottamista) =)

  Täytyypä kokeilla olisiko tuosta relaxant-seerumista iloa Vipsullekkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en vain raski vielä liikuttaa kuin 3-4 pv/vko kun tuo tissi-imuri vaatii Selmalta voimia ja energiaa. :) Varsa etusijalla. Samoin kuin liikutuksessa Selman eteenpäin vieminen jota tekee minua taitavammat. Minä olen vain sellainen tason "ylläpitäjä" ja valmennusorganisaattori. Sekä sponsori. ;D

   Kannattaa kokeilla kyllä. Tyyristä tököttiä on kyllä, eikä Selmalle riitä tuo yksi purkki koko kesäksi. Mutta tulokset on kyllä hyviä. Viime kesänä käytin tuota samaa ja silti hinkkasi hännän syksyyn mennessä siiliksi. Muuta muutosta ei nyt ole, kuin apilaton laidun ja munkinpippurin syöminen päivittäin. Hmmmm...

   Poista

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)