keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Lisää koulutreeniä (Video)

Tänään oli taas Miran päivä ja hän työsti Semaa käyttäen hyväksi salmiakkikuviota. Sen suorille sivuille tuli voltit ulos. Minä merkkasin alueen tötteröillä ja oli siellä yksi ylimääräinenkin tötterö välillä kierrettävänä. Kokeiltiin myös kannuksia nyt ensimmäistä kertaa kotitreenissä. Kisoissa Selmalla on niitä kyllä käytetty, eikä ole niistä hätääntynyt. Nyt sai raipan jättää pois.


Extra-tötterö.Alkujäykkyyden jälkeen Selma alkoi hyvin kantaa itseään, ainakin jo kivoja pätkiä. Takajalat tuli alle jo riemastuttavan monta kertaa.

Video  salmiakkikuviosta ravissa. Pahoittelen heilumista, sormea sun muuta. Ei ihan ollut taas hallussa...

Sama tehtävä laukalla, paitsi voltit ravissa tässä videossa , jonka kuvaamista Hulda häiriköi syömällä minun paitaa. ;)

Vastalaukat onnistui nyt ensimmäistä kertaa niin, että vastalaukkaa pääsi kulman läpi molemmissa suunnissa. Yksi vaihto tuli askeleessa oikeassa kierroksessa (heikolta laukalta vaihto vahvalle...), mutta olimme kyllä erittäin iloisia kun homma onnistui kuitenkin niin paljon paremmin kuin viime kerralla.

Satula valuu nyt jostain syystä lavoille. En siitä vielä ota pulttia, koska Selman selkälihat on vasta kuntousvaiheessa ja muuttuu kuitenkin paljon. Lisäksi saan luokkakaveriltani ostettua seuraavalla lähijaksolla sinne sen geelilötkön alle.

Treenin jälkeen päätettiin kävellä autotien yli rantaan ensimmäistä kertaa ja kokeilla menisikö Selma ja Hulda veteen. Ilman lämpötila oli +27 C ja auringossa varmasti enemmän, joten arvelin että Selmakin menisi veteen mielellään. Huldahan ei ollut järveä nähnytkään. Alkuun Selma puhisi ja pöhisi rannalla eikä millään uskaltautunut kastamaan kavioitaan. Minun piti "uhrautua" ja niin heitin kengät pois ja kahlasin edeltä. Ranta oli todella helppo hevosen mennä veteen, hiekkaa ja tasaista maata. Selmaa piti hieman avustaa taluttaen ja sitten se jo polskutteli tyytyväisenä.


Meillä onkin ollut pari kesää taukoa kahlailuista, niin meni vähän arastellessa. Hulda jäi ensin rannalle ruikuttelemaan.


Mutta sitten se hyppäsi yhtäkkiä aivan hillittömän (ainakin 3 metriä pitkän) loikan suoraan järveen aivan valtavalla loiskahduksella! Kyllä me naurettiin hupsulle varsalle! Harmi vain kun en saanut kuvaa juuri siitä hetkestä.


Tulipas hyvä mieli tästä päivästä! :) Kiitos Mira!

2 kommenttia:

  1. Ihanainen Selma =) Ja hymyn suupieliin sai aikaan Hulda The paidansyöjä =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se ihku! <3 Ne on nämä piloille lääpityt varsat tämmösiä. :P

      Poista

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)