keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Pullukka-Pallukka

Flunssaisena ja vieläkin puolikuntoisena kun töitä paiskii, niin pää surisee tyhjyyttään. Valitan, ettei nyt hengentuotoksena ole kuin pieni kuvakollaasi juuri piehtaroineesta Selmasta tarhassa. Ja nekin eilisiä.



Lissee vettä jos sais...





Kelit on kyllä olleet aivan priimat ja olen saanut nautiskella lounaani ulkona auringonpaisteessa. Tallikissat tosin usein vievät paikkani puutarhatuolilta periaatteella "Ken perseensä nostaa, se paikkansa menettää". Nooh, eipä ne minun taukoni varttia pidempään viekään, että maatkoon sitten muun ajan siinä tuolilla. Peipposetkin jo livertää ja fasaanit pitävät pahaa ääntä (säikytellen hevosia). Ihanaa kun tarhat ovat tällä tallilla kuivat eikä Selma ole ollut kurassa ollenkaan jaloistaan!



Käyntimaastoiltu ollaan jokatoinen päivä ja mielellään Selma liikkeelle lähtee. Mahaa ei saa harjata enää ollenkaan kylkiluiden kohdalta. Liekkö pikkutennari monotellut jo kupeet helliksi... Eipä sitten harjailla. Paitsi vähän hammastetulla hikiviilalla sieltäkin. Muualta kyllä hinkkaan ja hyvin irtoaa karva! Selma taitaa pudottaa kerralla koko roskan, niin ei tarvitse pitkään kituuttaa. Ehkäpä ensiviikon lopulla tai seuraavalla viikolla voisi kengät irrottaa ja kaviot laitella siihen malliin että pärjätään paljasjaloin. Olen taas koulussa maanantaista keskiviikkoon. Toivottavasti mamma pysyy vielä yhtenä kappaleena siihen asti.

4 kommenttia:

  1. Voi kun minäkin täällä jo fiiliksissä varsavauvakuumeessa odottelen, koska Selma poksahtaa =) Harmittaa niin, että edelliskesän astutushommat jäivät haaveeksi vain...Millaisella ruokinnalla olet muuten Selmaa pitänyt? Kiinnostaa, jos vaikka olisi ajankohtaista ensi keväänä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D No tämä varsanodotushan on hyvä joukkuelaji! ;) Kyllä alkaa jo pientä paniikkiakin pukata.. Tuolla Maaliskuun jutuissa on ruokinnasta tarkemmin osiossa nimeltä "Ruokinnan vaikeus". Heinäanalyysin pohjalta suunnittellen ja Selman valkuaisyliherkkyyden takia pitää vähän tarkemmin tuumailla. Itse tiineyshän ei vaikuta juurikaan ruokintaan, mutta imetys sitäkin enemmän. Koska Selma on kuitenkin ollut treenissä helmikuulle asti, niin toki olen syöttänyt sitä enemmän kuin oloneuvos-siitostammoja syötetään. Nyt syö pääasiassa heinää ja Racing Proteinia 4 dl, että voi sitten poksahduksen jälkeen alkaa aika nopeasti lisäämään ja rypsiöljyä syö 2 dl/pv. Saatiin nyt kyllä vahvempaa, apilapitoista heinää, niin ei välttämättä sitä valkuaislisääkään ihan hirveästi tarvita. :) Se on niin tammakohtaista. Selma kun ei helpolla liho, ennemmin laihtuu...

      Poista
    2. Vipsulla ei ole vielä edes varsaa mahassa, mutta stressi sen syömisistä on jo hirmuinen. Se kun on sitä sorttia, että kaikki vähä kertyy vyötärölle. Ajatus ruuastakin riittää. Sitten Vipsulla on vielä kaikki maailman allergiat siihen päälle...Mutta minäpä käyn tutustumassa tuohon tekstiin!

      Poista
    3. Tuolla on hyvää infoa tamman ruokinnasta: https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/40042/Lindqvist.pdf?sequence=1

      Poista

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)