perjantai 8. toukokuuta 2015

Treenejä ja edistymispohdintaa (videoita)

Tällä viikolla Selman treeni on mennyt tähän asti seuraavanlaisesti:

MA: mäkitreeni ajamalla vaaralla, ylös hölkällä 4 kertaa
TI: vp
KE: Miran estetreenit jatkui, jumppasarjaa max 50 cm
TO: Miran koulutuuppailua ilman satulaa, nivelsuitsitus
PE: Mustin mukana käyntimaastoon (Mira ratsasti ja minä ajoin Mustia), jossa kankien kanssa keskikäyntiharjoituksia sekä ravin ja laukan kokoamista

LA tulee olemaan vp ja SU suunnitelmissa toistaa mäkitreeni.


Keskiviikon verkkaa ennen hyppelyjä

Jumppasarjan mitoitusta. 3 m välit oli hyvät.

Loppuverkat löysin ohjin..
VIDEO JUMPPASARJASTA

Mira halusi eilen työstää ravia ilman satulaa. Selmalla on taas havaittavissa vinoutta ja oikeaan ohjaan puremista, takaosaa se siirtää mielellään vasemmalle. Hieronnasta onkin jo aikaa, viime kerralla sattui Timon käynti juuri meidän kisapäivälle.


Apua! Selma on ihan alasti! :O


Selma ja Mira vaipuivat ravityöskentelyn aikana taas siihen maagiseen omaan kuplaansa, jossa kaksi otusta tanssii kauniisti ja saa minulta hengen salpautumaan ihailusta. Selman ravi oli hetkittäin niin ylössuuntautuvaa, että Miralla oli työ pysyä paikallaan. Se herättikin minut miettimään kuinka paljon tamman ravi (ja kaikki muutkin liikkeet) ovat parantuneet kun ratsukon yhteistyötä on jatkunut pian vuoden ajan (täyspainoisesti treenaten).


Selman raviin on tullut sitä kauan kaivattua viipyilyä, joka tuo siihen sen tanssahtelevan piirteen.


Ja täytyy muistaa, että Mira on treenannut tamman kanssa vain 1-2 päivänä viikossa... Muut eivät sillä ole koulua treenanneet.


Viikko viikolta Selma jaksaa kantaa itseään pidempiä ja pidempiä pätkiä. Ja näitä pätkiä alkaa olla yhä enemmän ja enemmän. Sitä ei ole missään vaiheessa prässätty, koulutus toteutetaan kokoajan lihaskunnon ja herkän psyykkeen viitoittamalla tiellä. On ihanaa, että herkkä hevonen on löytänyt ansaitsemansa herkän ja maltillisen ratsastajan.


Laukkaan on tullut rauhaa, tahtia, ryhtiä ja keskittymistä.


Koska omin silmin näkeminen ja vertailu on hauskaa, tässä on Selman ravia oikeaan kierrokseen 27.6.2014 eli melkein vuosi sitten ja eilen:

ENNEN

JÄLKEEN (Laitoin musiikkia koska tuuli kohisi liian pahasti. :D)

Tässä vielä ravia VASEMMALLE, jos joku jaksaa katsoa.

Laukkavertailu suoritetaan 10.8.2014 ja eilisen välillä. Pahoittelen että eilisen laukkavideon loppu on hiekan kuvaamista. Kamerankäyttäjällä tuntui olevan teknisiä ongelmia. ;) Eli siinä kohtaa kun ratsukko siirtyy käyntiin, voi katkaista katselun. Vasenta laukkaa ei tule näkymään, kiitos minun. Mutta kentän pohjaa kyllä.

ENNEN

JÄLKEEN

Käyntiä ei ole jostain syystä tullut filmattua hirveästi. Jota kyllä pitäisi, sillä se on ehdottomasti Selman heikoin lenkki. Laukkakaan ei toki ole täydellistä eikä varsinkaan symmetristä molempiin suuntiin, mutta lupaavalta tuntuu. Tästä on hyvä jatkaa kohti toivottavasti onnistunutta treenikesää.

Vanhoja kaivellessa löytyi tämäkin kesäinen ihanuuspätkä järvessä pulikoivasta varsasta:

HULDA POLSKII

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)