perjantai 1. toukokuuta 2015

Ihan PIHKASSA ja miten siitä selvitään

Selmalla on aina olut tarve nojailla tarhassa havupuihin. Nyt sillä on yksi lehtikuusi ja yksi mänty vaihtoehtoina joista haalia pintaan hieman tahmaista lisuketta. Siihen vielä kun ottaa hiekkakylvyn päälle, niin a'vot! Mamma kiittää. Mutta onneksi tähän on nopea apu. Ihan näin kisakauttakin ajatellen.

Pystyn kuvittelemaan vielä suht helposti miten pihkaa onnistuu saamaan kaulaan, harjaan, lavalle, ryntäille ja hännän tyveen...

Mutta kertokaa minulle miten sitä saa takapolveen???
 Pihka on onneksi rasvaliukoinen möhnä. On aivan sama mitä rasvaa niihin hieron, poistuminen on yhtä nopea. Olen käyttänyt rypsiöljyä, itsetehtyä voidetta joka sisälsi kookosrasvaa ja millon mitäkin mitä nyt tallilta sattuu käteen osumaan. Nyt siihen osui viimekesäinen tervarasva.


Rasvattu salama
 Mitä huolellisemmin jaksan rasvaa pihkaisiin karvoihin hieroa, sitä nopeammin vaiva on ohi. Usein joudun uusimaan käsittelyn, koska en ehkä rasvaile aivan niin ajatuksella kuin olisi suotavaa... Mutta joka tapauksessa tässä kuvasarjassa laitoin rasvan ennen ratsastusta.


Tunnin ratsastuksen jälkeen tulos on tämä. Liuennut pihka on valunut alaspäin
Liuenneen pihkan saa pois harjaamalla, rasva jää pariksi päiväksi karvaan jollei sitä pese saippualla. Jos olisi kisat tässä heti, niin pesisin varmaan mäntysuovalla rasvatut kohdat.

Nyt Selma on taas siloinen ja valmis uusiin pihkaseikkailuihin!

4 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Olen aina kuvitellut että pihka lähtee vain kulumalla =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii mieki, kunnes joku kaviokkaistani turasi pihkalla KOKO kaulansa toisen puolen ja näytti ihan järkyttävältä! :D Sitten oli pakko kokeilla jotain. Nykyään tuntuu keväisin olevan viikottainen operaatio rasvailla samalla kun varustaa. :P

   Poista
 2. Kiitos vinkistä, nyt saa yks pihkanaama kyytiä! Ja kiitos superkivasta blogista! Olen tässä pari viime päivää selannut blogiasi uudemmasta vanhempaan ja ihmetellyt, miksen ole aiemmin päätynyt tänne vaikka tuntuu siltä että kaikki blogotuttuni tätä lukevat ja kommentoivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Olen osunut sokeaan kulmaan. ;) Mutta ihan huippua että löysit ja minäkin löysin sinun blogisi! :) Meillä alkaa olla hyvä tätilau ma kasassa. :D

   Poista

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)