tiistai 22. toukokuuta 2018

Uusi yrittäjä täällä hei!

Hopssuikkaa, minne se kevät oikein hävisi? Taisi kestää neljä päivää kaikkinensa. Elossa ollaan, vaikka hiljaiseloa onkin ollut aikalailla. Maan alla olen mönkinyt kuin kontiainen konsanaan ja saanut paljon aikaan. Kuten valmistunut luonnontuotealan ammattitutkinnosta ihan aikataulussaja siinä rinnalla suorittanut hyväksytysti myös GreenCare perusteet -kurssin. Joten ei täällä ole (pelkästään) nenää kaivettu! Mutta se suurin uutinen on tietenkin se, että minulla on nyt ihan oma yritys: Iloluontonen T:mi ja starttiraha takataskussa. Palvelut koostuvat kesän aikaan Pohjois-Savon alueella kotipihojen villiyrttikartoituksista ja villiyrtteihin perustuvista ohjelmapalveluista. Toivottavasti myös GreenCare-puolen heppakaveritouhut ja Rohkeusratsastustunnit lähtisivät siivilleen. Kotisivut on mutta hyvin vaiheessa vielä, joten en laita linkkiä vielä tähän. Seuraavan kerran sitten, khehheh.

No, perinteisesti nyt on vuorossa kuvakollaasi menneeltä ajalta, alkaen huhtikuusta. Ensimmäisenä vuorossa ikuistus GreenCare -kurssilta ja käynnissä oleva fanitapaaminen (meikäläisen ilmeestä voi päätellä kumpi oli se fanityttö!) Annan Talli -blogin kirjoittajan Anna Mennolan kanssa. Kuvassa onkin kaksi uutta yrittäjää ja suomenhevonen! Heppa on Luontokeskus Tyynelän kalustoa Sotkamossa. Ollaan Annan kanssa valmis tiimi, kuten vaatetuksesta näkyy! Mahtava oli vuosien odotuksen jälkeen tavata!

5.4.2018

Typyn väliaikakuva 16.4.2018, n. 13 viikkoa meillä.
Kakkiaiset sulavassa tarhassa ennen mutalillipäiviä. 22.4.2018


Typy on iltapuurot jo syönyt, kuten huulesta näkee. 28.9.

Tämä on nyt aika Typy-painotteista, mutta se on näistä nyt sellaisessa kehitystilassa, että tulee enemmän kuvattua. Puhuin aiemmassa postauksessa suunnitelmastani kokeilla Typyä kärrin eteen ja kas näinhän siinä kävikin sitten:

Ekaa kertaa kärrit perässä 15 vuoteen ja menee kuin vanha tekijä! Kuva: Oona
Typyllä on nyt ajettu yhteensä kaksi kertaa ja hyvältä vaikuttaa! Huolta ja ihmetystä on herättänyt koko kevättalven ajan Typyn suurentuneet kilpirauhaset. Jodin puute tai liikasaanti voi aiheuttaa kilpirauhasten liikakasvua eli hevosen kilpirauhaset turpoavat. Ja sitten hevosilla voi olla kilpirauhasen adenooma, eli hyvälaatuinen kasvain, jota eläinlääkäri itse epäili. Näytteet kilpirauhasista otetaan hammashuollon yhteydessä, niin päästään selkoon. Kilpirauhasen adenooma ei hevosella yleensä ole vaarallinen tai haittaa sen elämää muuta kuin kosmeettisesti. Jos haluat nähdä miltä tällainen paisunut kilpirauhanen näyttää, englannin kielellä on asiasta enemmän infoa kuin suomeksi, esim tästä linkistä. Typyllä tosiaan epäilys on jälkimmäiseen.

Laidunkausi alkoi tänä vuonna ihanan aikaisin. Syöteltiin hevosia ensin narun jatkeena joitakin päiviä ja sitten kun rinnelaitumien pohjat kuivuivat, laskettiin lauma sinne syömään ensin 30 minuutiksi ja siitä päivittäin pidennettiin kunnes nyt ovat pari päivää olleet ihan 24h. Viikon olivat yöt tarhassa ja päivät nurmella.

Historiallisen aikainen laidunkauden aloitus, 8.5.! :D

Riimi-pappakin nauttii.
Ja sitten se kesä vaan jotenkin räjähti käsiin...

Hannes ja lehtosinilatvat 17.5.

Maastoiluaamu 20.5.

Semmoista tänne! Yrityksen facebook-sivut löytyy tästä linkistä ja sieltä kannattaa käydä kurkkaamassa 30.6.-1.7. oleva Hevosen lumoa -valokuvauskurssin tapahtumasivu! Teen lähiaikoina postauksen aiheesta tarkemmin, mutta kurssille voi jo todellakin ilmottautua. Aiheena hevosten kera fantasiakuvaus ja toisena päivänä rakennekuvaus. Eikä tässä vielä kaikki, kerron hevosten rakenteesta olennaisia asioita! Valokuvausopetuksesta vastaa ammattiluontokuvaaja Katja Ronkainen. Mitä nopeammin ilmottautuu, sitä varmemmin saa majoituksen neljän seinän sisältä. :D

8 kommenttia:

 1. Ollaan kyllä niin samiksia tuossa kuvassa. :D Ihana oli nähdä!

  VastaaPoista
 2. Onnittelut yrittäjälle, ja mukavaa, että pääsitte tapaamaan toisenne!

  Omat hepat eivät vielä ole laitumelle päässeet, kun on tässä näitä muutoksia edessä, mutta eiköhän mekin täällä päästä kohta laidunelämästä nauttimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneks laidunkausi on nyt pitkä ja vehreä (jollei aavikoiduta ilman sateita), niin kerkiää siunkin lutuset vielä hyvinkin! :)

   Poista
 3. Wau!!! Onnea yrittäjälle (Annalle myös)! Ihan todella sääli, että asut noin kaukana!!! Mä tulisin NIIN sun oppiin, tunnistan nokkosen ja maitohorsman ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No mut hei, kotimaanmatkailu avartaa! :D Kyllä täältä punkka järjestyy. xD Ja ah sitä hevosjuttujen määrää mitä voitais papattaa kunnes sammuttais pystyyn!

   Poista
 4. Onnea! Ihanaa, että asiat etenee juohevasti :) Toivotaan, ettei Typun vaiva ole vakavaa sorttia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niinpä, pian alan varailemaan aikaa klinikalle. :)

   Poista

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)