torstai 18. joulukuuta 2014

Hankitreeniä

Kelit ovat vaihdelleet jäätyneestä lumettomasta maasta pieneen hankeen. Selma vietti melkein viikon mittaisen "luisteluloman" kun hokit olivat kuluneet loppuun kengistä lumettomilla ajoteillä ja sitten tupsahti lunta ja jäätä. Kun kengittäjä kerkesi pelastaa tilanteen ja laittaa kaikkiin kavioihin tilsakumit sekä kuusi kunnollista hokkia, pääsi treenit taas vauhtiin. Takapään kengitys on ollut nyt kaksi viimeistä kertaa jostakin syystä aivan tautisen hankalaa. Tällä kertaa kengittäjä halusi etusten kengityksen jälkeen käyttää Selmaan rauhoittavaa geeliä. Sitä ei ole tarvinnut tehdä koskaan ennen näiden 7 vuoden aikana kun Selma on minulla ollut. Suostuin toki, sillä en halunnut samanlaista tappelua jalkojen kanssa kuin edellisellä kerralla (Selma kieltäytyi lopulta edes nostamasta takasiaan). Aine ei hirvittävästi Selmaan vaikuttanut ja se koitti tempoa jalkojaan irti kengittäjän otteesta, mutta ehkä huumaus vei pahimman terän tältä yritykseltä ja pian se "alistui kohtaloonsa" ja antoi aivan kiltisti kengittää myös takaset.

Lumettomalta ajalta on video Miran ja Selman ravista. Kenttä ei todellakaan ollut kovin hyvässä kunnossa marraskuun lopulla..

VIDEO 27.11.

Selman ohjelmaan on sen jälkeen kuulunut mäkitreeniä ajaen (vaaran päälle hidasta hölkkää neljästi ja käynnillä aina alas), perähevosena menoa, rekiajelua ja ratsastusta. Minä itse jopa jouduin sillä ratsastamaan kun Miralle tuli pahempi flunssa. Iiks. Menin maastossa toisen kerran ja toisen jopa yksikseni väänsin kentällä. Ja se jopa meni aivan hyvin. Silloin kun kukaan ei ollut näkemässä.

Nyt on parin päivän sisään tullut lunta niin mukavasti, että Mira pääsi treenaamaan hankeen.

Selman hännälle on tapahtunut jotakin mystistä tällä viikolla. En keksi mitään muuta, kuin että Musti on alkanut järsiä sitä tarhassa. Siitä on katkennut PALJON jouhia, noin 20 cm matkalta latvasta kuin saksilla leikaten.


Hankin Selmalle tuollaiset korkeat hivutussuojat jotta jalkojen talvikarva ei hankautuisi niin kuin käy matalien suojien kanssa. Siis hivutussuojat sillä täytyy olla koska takajalat ovat rakentuneet ahtaanlaisesti ja se hivuttaa. Putsit on oltava näköjään hokkien aikaan, sillä Selma takoo etukavioilla takasten ruununrajaan.

Kohta Selma jää koulutuuppailuista Joululomalle ja liikuttelen sitä muilla tavoin. Katsotaan josko esteetkin voisi pian ottaa taas mukaan kuvioihin kun kentälle on jo tullut kivasti lunta.

4 kommenttia:

 1. No jopas nyt =/ Jos joku tonttu on käynyt leikkaamassa häntäjouhet joululahjaan =D

  Tuo kengityshomma on kyllä ikävä. Vipsulla on vähän saman tyyppistä vaivaa, kun selkä on kipeä. Tai no, enemmän se on ehkä, että mä istun nyt sun syliin, kun en kykene seisomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tonttu on Mustin jälkeen seuraava epäilty. :D

   Selmalla takapään kengitysvaikeuksiin on ennen vaikuttanut kiimat ja myös jumit. Mutta tähän saakka on pärjätty ihan hyvin. Ääniarkana se reagoi vahvasti kenkien takomiseen ja muihin kilahduksiin. Nytkin laitoin sille pumpulit korviin ja alasin oli oven takana eristyksissä. Etupää meni sillä reseptillä aivan loistavasti.

   Poista
 2. Tessaltakin on tonttu käyny nykimässä häntäjouhet, tosin todennäkösempi syyllinen on vesisankko karsinassa, jonka kiinnikkeeseen on jääny joka yö jouhia... Nyt tajusin sentään vaihtaa erilaisen vesiastian ja toivotaan että häntä toipuu vielä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! :D Selmallaki on vesisankko karsinassa. Mutta siihen ei oo jääny jouhia ja toisekseen se on sen verran ylhäällä että ei se vois leikata latvasta katki jouhia. Repisi varmaan vaan kokonaisia jouhia jos repisi. Vähän kyllä tympii kun muutenkin on noiden jouhien kanssa ollut vastusta niin sitten vielä tämmönen turha juttu. Ei ole kyllä eka kerta kun tarhakaveri harventaa... :/

   Poista

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)