tiistai 29. maaliskuuta 2016

Kevättä rinnassa ja selässä ja tarhassa

Sitä alkaa oma fleece olla jo karvaisempi kuin hevonen. Kiitos plussakelien, Selma on päättänyt päästä villatakistaan eroon aika rivakasti. Ja mammahan on olemassa sitä varten, että se hinkkaa ja raappaa. Linnut voivat minun puolesta alkaa väsäämään pesiään jo ja käyttää extrapaksua karvavuorausta, nimittäin matksua on tulossa päivittäin muovikassillinen lisää. Ja ei ole tallin ainoa hevonen...

Pääsiäinen meni Savossa viiletellen, mutta onneksi liikuttajia oli Miran lisäksikin. Selma pääsi maastoilemaan vanhan talli- ja tarhakaverinsa Peikon kanssa ja johan oli vauhtia riittänyt siihen malliin että kengästä oli puolet nauloistakin lentänyt pöpelikköön! Onneksi nohevia naisia on paikat pullollaan joten Sari oli irrottanut kengän ettei lisävahinkoa synny ja Mira sitten myöhemmin naulasi sen takaisin. Muuten olisi tullutkin unettomia öitä Savossa, kun olisin miettinyt miten se lipsuttelee tarhaan, tarhassa ja tarhasta. Van eipä lipsutellut! Ja kengittäjäkin oli täksi päivää tilattu.

Eilen kun pääsiäisriennoilta palattiin, pääsi Aino taas muutaman viikon jälkeen jatkamaan harjoituksia. Hienosti alkaa tuntuma pysyä ravissakin. Ilo opettaa pientä ratsastajan alkua, joka kykenee korjaamaan istuntaansa ja ohjasotteitaan silloin kun korjaamaan pyytää.

Loppukäynnit. Hirmusesti häikäsee! ~.~
Tarhan siivous vaikuttaa olevan nyt suuressa huudossa kaikilla tunnollisilla hevosenomistajilla, ainakin jos somea seuraa. Ja itsekin siihen riemuun liityin kun plussakelit pehmensivät työmaan sopivaksi. Ainon kanssa eilen kerättiin yksi kärri ja tänään keräsin toisen. Enempää en jaksa työntää sohjoista tietä pitkin lantalaan. Mutta hitaan varmasti homma sujuu. Tarha on kuitenkin sen verran pieni, että aika äkkiä se on siivottu.


Ja varmuudella saa laatuaikaa tämän pörriäisen kanssa aina kun tarhaa siivoilee.

"Voisitko ees piiiikkusen rapsuttaa sään kohdalta? Pikkusen? Mie voin kyl rapsuttaa takas..."
Pakko oli koittaa siistiä karvaläjäkettä hieman ennen kengittäjän tuloa, ettei ole kaikki irtokarvat sitten herran paidassa.

Nystyräsuan tuotteita.

Eikö tämä ikinä lopu... Aargh.
"Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun laitto tallin suulle kiinni ja vielä pyllyn kohti kavereita."
Taas on se ihana hetki vuodesta kun on liian aikaista kesäkengille ja parin viikon päästä liian myöhäistä talvikengille. Paitsi jos tulee takatalvi. Että kummat sitten alle? Koska tarha ja reitti tarhalle on vielä luminen/jäinen, tulin siihen tuttuun ja turvalliseen tulokseen, että tavikengät ja sitten kun tilanne muuttuu ollaan hetki ilman kenkiä. Ja sitten kesäkenkään. Kengittäjä heitti tilsakumit kuitekin jo pois vaikka jäin niiden perään vähän nyyhkimään. Joskus vain on osattava luopua. Snif.

Hieno kuvakulma! :D Ja ladykin seisoi niin tyylikkäästi. Mutta hyvät popot tuli.
Ikuistin myös Selman mahakarvojen ilottelun kun sattui sopiva tuuli olemaan. Ymmärrätte miksi toukokuussa viimeistään tartun Fiskarseihin ja leikkaan lepakkeet pois!

Mahakarvojen lepattamis-VIDEO


Kyllä se tästä. Kesää kohti!

6 kommenttia:

 1. Mä en ottanut videota, mutta tässä pari päivää sitten otin kuvia Vihrun mahakarvoista :) Ja jälkikasvulla on myös lepattavat haivenet :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä niitä taitaa valtaosalla suokeista lepattaa. Toiset vaan ei älyy luopuu niistä sitten ollenkaan. xD

   Poista
 2. Meillä ei luovu lämpönen noista karmivista maha-, kinttu- ja partakarvoistaan. Itekkin tartun taas jossain vaiheessa saksiin, kun ne alkaa näyttää niin naurettavilta ;D

  Muutenkin tämän kevään voisi jättää välistä kokonaan kun tuota karvaa vaan lähtee ja lähtee. (mammutti shettis on ihan omaa luokkaansa...) Siihen kun päälle kelirikot ja kakan kärräämisurakka, niin huhhuh. Mutta ompa näistä joka vuosi ennenkin selvitty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Voihan mahakarvat! Joo, kyllä tämä kevät on kiireistä aikaa. Tosin nyt on aika lunkia täällä kun on vain yksi otus huollettavana. ;)

   Poista
 3. Arvaa vaan mikä fiilis, kun ponillani on koko turkki tuollaista Selman mahakarvamallia.

  Katson kadehtien muiden hevosia, joilla on sellainen söpö pörröturkki eikä yli 5 cm pitkää karvaa joka puolella ruhoa (ja leuassa tietty vielä vähän pitempää). Ei kai cushingkaan voi varsana alkaa, joten lienee ihan yksilöominaisuus tämä "erityiskaunis" talviturkki. Kesäksi vaihtaa sitten silkkiasuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toinen on varustautunut pihattoponin elämään! :D Sitten jos se turkki ei tipu kesälläkään voit huolestuu. Mutta lohdutukseks voit etsiä jostain vuosikkaan shettisvarsan ja käydä nauramassa sille. Sen jälkeen Ruusa näyttää taas varsin kevytkarvaiselta. xD

   Poista

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)