perjantai 18. maaliskuuta 2016

Katso Semmuru loikkaa... Sallan valkussa. (Video)

Ei olisi pitänyt hurrata, että kuume laski. Ei muuten laskenut. Ja koska on mukavaa kiusata kaksi viikkoa kuumeillutta ihmisriepua, niin lykätään sille joku norovirus tai vastaava lisukkeeksi. Siinäpähän itkee illan lattialla silloin kun ei ole istumassa pöntöllä ja juttelemassa sankolle norjaa samaan aikaan. Sellainen oli hevostytön tiistai. Kyllä minä niin mieleni pahoitin. Ja kuume senkun nousi vaan. Mutta saldona oli tyttärien antama hoiva ja parane pian -laulu peltipurkilla säestettynä ja sisään spiikattuna.

No, kaikesta huolimatta raahauduin eilen tallillle, siivosin karsinan ja videoin valmennuksen hyytävässä tuulessa. Saattoi olla, että hieman palellutin itseni taas. Salla tuli siis pitämään estevalmennuksen osa 2 ja enemmän kuin kiinnostuneena halusin nähdä mitä siellä tapahtuu. Tai siis lähinnä miten paljon Selma kieltää.


Pääpointtina tunnilla oli laukan säätäminen, lähestymisien hiominen, ponnistuspaikan löytäminen ja siihen reagoiminen (jos hevonen tulee liian lähelle, älä paina kaasua näin esimerkiksi) ja rataharjoitus eli mummojen muistitestailu.


Liekö samalla tunnilla olevan Uljaan Ritarin edeltä hyppääminen vaikuttaa Selmaan positiivisesti, sillä se ei ole kyttäillyt samaan tahtiin kuin yksin treenatessa. Vaikka se onkin kamalaa kun kaveri pöläyttää esteen rytinällä hujan hajan ihan siinä vieressä. Tästäkin huolimatta Selma ei kieltänyt kuin pari kertaa, ja esitti välillä todella sujuvaa flowta. Ja lopussa rata oli kuitenkin jo 80 cm (paitsi okseri). Aika huisia! Mira teki taas hienoa työtä.

VIDEO (pahoittelen tuulen aiheuttamaa kovaa ääntä)

Saa nähdä miten kauan kentän pohja pysyy hyppykunnossa ennen rospuuttoa. Vai pysyykö ollenkaan. Nyt se oli okserin kohdalta pehmeä ja parista muustakin kohtaa, mutta muuten vielä napakka. Täytyy muuten sanoa, ettei Selma turhaan kyttäillyt videolla esiin tulevaa violettia estettä. Treenin loputtua se nimittäin levisi itsestään hirveällä kolinalla. Selma selvästi tiesi, että se on riivattu.

Katsellaan milloin tämä raato selviäisi itse liikuttelemaan elukkaansa. Harmi kun ajovehkeet on kaikki vielä edellisellä tallilla. Pitäisi peräkärri jostain taikoa.

4 kommenttia:

 1. Tätä sitkeää tautia tuntuu olevan liikkeellä joka suunnalla. Itekkin viikon kuumetta potenut ja alkaa jo tympiä :/

  Hieno Selma! Naurahdin hieman tuolle "riivatulle" esteelle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä syö ihmistä kun tauti vaan kestää ja kestää.. Mihinkään ei pääse ja mitään ei jaksa.

   Selma kyllä tietää nämä demoniset asiat. :3

   Poista
 2. Voihan nyt! Nyt on ollut riivattuja viiruksia liikkeellä. Toivottavasti toipuisit nopeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen kunniaksi kun tänään oli vain 36,8 (miun normaali on 35,9-36,4) kampesin Selman selkään käyntilenkille. :P Ruokahalu on ainakin melkein palautunut ennalleen, notta jospa sitä jo voiton puolella...

   Poista

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)