torstai 1. lokakuuta 2015

Tilannekatsaus ja romantiikkaa

Enää piirun vaille viikko kantakirjaukseen. Alkaa olla jo stressitasot Eiffel-tornin kokoluokkaa, mutta toistaiseksi kaikki on mennyt aikalailla semimukavasti. En nyt mitenkään tässä kerjää kohtalolta, Universumilta tai metsänhaltioilta mitään takaiskuja! Ihan voin sen sanoa, että Selma on vino, sillä jumii risti ja lapa ja oikea laukka ei pyöri ihan niin hyvin kuin vasen ja puree oikeaan ohjaan ja asettuu ulos ja... hirveästi on jo ongelmia, yhtään ei tarvita lisää!

Mitenniin minulla on muka joku värineuroosi...?
Viikkosuunnitelma on tällä hetkellä seuraavanlainen:

Perjantai 2.10. Selma menee tuntsarina

Lauantai  vapaa

Sunnuntai Mira treenaa koulukoetta varten kotona

Maanantai 5.10. vapari tai estetreenit, riippuen milloin estestuntti pääsee + kengitys

Tiistai kiitolaukka- tai estetreenit, kuten yllä + hieronta

Keskiviikko Mira treenaa koulukoetta varten raviradan kentällä

Torstai Miran estetreenit

Perjantai vapaa

Lauantai 10.10. KANTAKIRJAUS

Hui kauhistus.

Tehotiimi. :D
Estetreenit eivät menneet ihan niinkuin oli suunniteltu, sillä Julkusen Eva ei päässytkään hyppäämään tällä viikolla. Eilen meillä oli hyppypäivä sitten keskenämme ja se nyt oli aivan katastrofi jo lähtökohtaisesti kun ilta pimeni totaalisesti ja valot ovat vain kentän toisessa päässä. Selma ei tiennyt mitkä ovat varjoja ja mitkä puomeja! Yllättävän hyvin se hyppäsi olosuhteisiin nähden, vaikka kieltoja tietenkin tuli. Tai kieltoja ja sitten paikaltaan roiskaisuja. Meillä on kuitenkin tuo varasuunnitelma B ja stuntti joka toivottavasti selviää tällä viikolla paikalle ja saadaan lopultakin kantakirjausrata hypättyä oikeilla korkeuksilla. Nyt ollaan hypätty sitä kyllä oikeilla esteillä, mutta matalampana ja okserit kapeampana.

Seuraava sukupolvi hoitaa alku- ja loppukävelyitä. Plus Selman ja muittenkin hevosten hoitohommat (kuten kuolainten pesut ja kavioiden putsaukset). ;)
Ruokinta on tällä hetkellä seuraavanlaista "sadasta purkista ja pussista" -ruokintaa:

Aamu:
0,5 l Black Horse Mashia
1 dl Black Horse Kilparehua
1 dl rypsiöljyä
1,5 rkl merisuolaa

Ilta:

0,5 l Mashia
1 dl Kilparehua
1 dl rypsiöljyä
1,5 rkl merisuolaa
2 rkl Munkinpippuria (ötököihin ja kiimaa tasoittamaan)
1 rkl Lakritsinjuurta (mahahaavaan)
1 mitta Black Horse Zn
vitamiinia

+ Vapaa heinä

Näillä eväillä on menty jo jonkun aikaa (meillä laidunkausi loppui jo elokuussa) ja Selma näyttää tältä:


Kuva: Taina Ruotsalainen
Loogisuuden nimissä täytyy tarkistaa ennen koulutreenejä, että miten ne maapuomit olikaan estekokeessa sijoiteltu... Ja luurilla tietenkin! :D


Mielenkiinnolla odotan mikä on virallinen kuntoluokitusnumero. Veikkaan itse jotakin 3+ ja 4- välillä. Kylkiluut kyllä löytyy ihan silittämällä hieman voimakkaammin. Ratsastettavuusarviotakin odotan... Huhhei. On tämä vaan kamalaa. :D Ja Selmakin teki tukkakriisin sitten tähän saumaan. Etutukasta oli ennen kisoja jäljellä halkaisijaltaan n, 0,5 cm paksu nippu, jonka naksautin katki. Nyt sillä on ihan tyhmä pumpulitöyhtö vain. Ja niskasta on katkonut tukkaa. Aaarhgh.

Sitten niihin romantiikkajuttuihin. Mustia ei haittaa tyttöystävän tukkakriisi ollenkaan.

Töyhtöhyyppä ja Turpo-Urpo

Mustilla on halipula...

Selmalla ei. :D

Selma sai myös nivelsuitsiin uuden otsapannan. Kun löytyi Huputitihummasta sopivan värinen...


No en voi sille mitään!! :D

Selman Facebook-sivulla meni tänään 100 tykkääjän raja rikki, mikä on todella huikeaa! :) Siellä on arvonta menossa, kuvaa tykkäämällä osallistuu nimikyltin tai pienen muotokuvan (voittaja saa valita) arvontaan. Käykäähän tykkäämässä, jollette jo ole sitä tehneet. :) LINKKI ARVONTAAN, toivottavasti toimii. Voisi täällä blogin puolellakin vastaavan arvonnan pitää joskus myöhemmin. Ehkäpä vaikka Joulun alla.

Kakkatalkoot

Rakas, pieni ystävä.

5 kommenttia:

 1. Teillä on niin hyvä pohjatyö tehtynä, että kantakirjaus tulee olemaan ihan läpihuutojuttu! Tsemppiä silti!

  Hienossa kunnossa on pysytty vapaasta heinästä huolimatta, vau! Meillä tuo vielä semisti-imettävä muistuttaa valtamerilaivaa, ilmatäytteistä, vaikka sanotaan että se imettämishomma käy raskaasta työstä..Kiitos vielä varsan ruokinta konsultaatiosta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! :D Pohjatyötä on tosiaan tehty pitkään ja hartaasti, mutta tuon yksilön kanssa kun ei vieraassa paikassa mikään ole itsestäänselvyys. Se tod.näk. saa koulukokeessa sisäisen etanansa esiin koska onhan se nyt kamalaa kun on maneesi ja tuomari ja lautakunta ja kukkapuska ja valkoinen aita jaaaaa mikä pohje???? Kädelläkin on turvallista roikkua kun ahistaa. Ja estekokeessa täytyy lyödä liinat kiinni joka esteellä ja rakennearvostelussa minä saannsiitä varmaan taas esiin 6 ravin niinkuin 3 vee näyttelyssä. Jostain kumman syystä luotannsiihen että ratsastettavuuskoe menee hyvin. Vaikka luultavasti kun siihen luotan, niin sen laukka on nelitahtista, voimatonta ja vinoa, käynti passia, ravi maahansidottua ja koko hevonen ihan kelvoton. xD Ihme että nukun yöni toistaiseksi ihan mukavasti.

   Poista
  2. Hassu =D Tiedän kyllä tunteen. Jännitän asiat aina varmuuden vuoksi etukäteen ja moneen kertaan. Onneksi ei ole enää pitkä aika jännittää!

   Poista
 2. Toivottavasti pääsette kirjauksiin asti! Kovasti on seurattu Kiuruveden show-näyttelyistä asti blogia (on muuten mielenkiintoista luettavaa ollut paljon!) ja odoteltu kirjausta. Ja tarkoitus olisi tulla kuvaamaan Joensuuhun :)

  terv. kammio.kuvat.fi:stä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Hauska kuulla että ollaan jääty mieleen! :) Ja ihan mahtavaa jos pääsette/pääset Joensuuhun kuvaamaan. Olen jo siitäkin pientä stressiä kehittänyt että kuka kuvaa kun minä videoin... ;)

   Poista

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)