perjantai 23. lokakuuta 2015

Vaikka sataa ja naama on kurassa

Tänään oli kärripäivä ja vanhempi tyttäreni halusi heti lähteä mukaan kun vain koulusta pääsi. Niinpä suuntasimme tallille ja teimme työnjaon: minä hain Selman ja Aino kävi harjapakin valjastuskatokselle. Ainon hommiin kuului myös piikkisualla harjaaminen, savien rapsuttelu pois etujaloista, Helosaanin levittäminen lonkkakyhmyssä olevalle hampaankuvalle ja takasuojien laitto. Opetin Ainoa myös valjastamaan ja taas totesin kuinka hankalaa on selittää (saati tehdä hitaasti) asiaa, joka on itsellä jo niin lihasmuistissa ettei sitä aivoillaan ajattele. Mutta sai Aino ensimmäisen valjastuksensa tehtyä potkuremmeineen kaikkineen. Ihan hyvin pian 10-vuotiaalta, joka on 140 pitkä. Keli oli kuin suihkepullolla olisi joku suihkutellut tasaisesti naamaan. Toppavaatteissa kuitenkin pärjättiin. Kehuin Ainoa, että hän taitaa olla kyllä Todellinen Heppatyttö kun minun kanssa lähti treenaamaan hevosta vaikka on kylmää ja märkää ja harmaata ja naamaan tulee rapaa, hiekkaa, vettä ja karvoja. Siihen tyttö tuumasi, että "Hevosten hoito on kyllä ihanaa ja ratsastaminen on ihanaa ja silittely on ihanaa. Mutta ei se ole se koko juttu. On myös niitä puolia mitkä ei ole niin ihania ja nekin on tärkeitä asioita. Oppii ihan uusia juttuja." Jos äiti onkin vähän dille välillä, niin onneksi jälkikasvu on noinkin viisasta. Toinen tytär on jopa niin viisas että pysyttelee mieluumin kokonaan pois tallilta. ;)


Sellaisen uurastuksen lisäksi uurastin tänään tilastoinnin äärellä ja keräsin samaan paikkaan kaikki tapahtumat missä Selma on ollut mukana, sekä koko hurjan kilpailuhistorian. Eihän sovi unohtaa, että se olin minä itse, joka korkkasi niin Selman koulu- kuin estekisauran vuonna 2009 sen ollessa nelivuotias! Ja millä sukseella! Hohhoo. No, siellä ne nyt ovat minulle muistissa ja voidaan Miran kanssa katsoa mitä luokkia ollaan aiemmin menty (huomatkaa monikko, tandeminahan me mennään ne luokat aina...) ja onko kehitys noususuunteista. Eli siis kilpailu- ja tapahtumahistoria löytyy TÄÄLTÄ.

Minun harteilla onkin Selman treenailu tänä viikonloppuna Miran karattua sinne HIPHSiin. Suunnitelmissa on kiipeilytreenit huomenna ja sunnuntaina palauttava maastoratsastus. Laatuaikaa siis ihanan hallavaharjan kanssa.

4 kommenttia:

 1. Sulla on siellä hieno heppatyttö kasvamassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Ei siis ole täysin kadonnut sukupuuttoon tämäkään ihmistyyppi, vaikka siltä on viimeiset 15 vuotta näyttänyt, että vain ratsastus kiinnostaa nuorisoa, ei se kakan mättäminen. :) Ehkä meillä on vielä toivoa! ;)

   Poista
 2. Lapset on niin vilpittömiä <3 Ei ne ajattele, että hyi en pese kuraisia jalkoja tai lakaise käytävää, ellei aikuinen niille jotenkin osoita, että se on "orjatyötä". Meillä nämä omat kotiorjat kantavat vedet talliin ja tarhoihin, kuivittavat karsinat ja huolehtivat päiväheinät... eikä ainakaan vielä ole kertaakaan tarvinnut käskeä (ehkäpä sekin aika vielä koittaa). Ja vaikka kiinnostus ponien ajamiseen on hieman laantunut, niin kuitenkin aina on keskiviikon ravit nauhoitettu, ja niitä ne sitten lauantai-aamuna karkkipussin kanssa katselee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania! :D Mutta minulla on tuo nuorempi sellainen prinsessa, että ei varmasti siivoa esimerkiksi mielellään karsinaa tai käytävältä läjiä. Ja on kyllä ikänsä nähnyt minut sitä tekemässä ja itse tykkään siivota karsinoita, joten en ymmärrä mistä se asenne on tullut. Mutta ei se vaan kaikilta lähde luonnostaan. :D Joskus sille tulee sitten satunnaisia mielenhäiriöitä että haluaa osallistua. :)

   Monesti olen miettinyt miten upeaa on, että voin Ainoa tukea näin paljon jo alusta asti kun on tällainen tausta. Itse kun pienenä heppojen kanssa pyörin, omilla vanhemmilla ei ollut mitään hajua hevosista ja paikoissa joissa Ainon ikäisenä kävin, ei ollut aikuisia joita olisi kiinnostanut suuremmin opettaa mitään. (Myöhemmin toki löysin antoisat tallit). Tuo tyttö on oppinut esimerkiksi tunnistamaan jos hevosella on turvotusta jaloissa jo 8-vuotiaana, jota minä en todellakaan tajunnut edes ajatella silloin. :) Ihanaa että teilläkin lapsille tulee vahvaa osaamista alusta pitäen. Näihin ku saa iskostettua vielä suomenhevosesrakkauden, niin voi itse vanheta rauhassa. :D

   Poista

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)