keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Klenkkaliisan elämää

Selmalla on ollut "puolisairasloma", eli olen noin jokatoinen tai jokakolmas päivä käynyt sen kanssa käyntimaaston ilman satulaa tai satulan kanssa. Tänään se tuli perähevosena kun käytiin ajamassa lämppäreillä kevyempi ja lyhyempi lenkki. Mentiin hölkkääkin ja sama nyökkiminen jatkuu. Siihen ei näytä vaikuttavan liikunnan laatu tai määrä parantavasti eikä huonontavasti. Taannoin kun käytiin Mustin seurassa käyntilenkillä, Selma nyökkäili tarhasta haettaessa kun juoksutin sitä, mutta tunnin patikoinnin jälkeen (joka sisälsi myös hangessa kahlailua) se ei sitten nyökkäillytkään. Mira ratsasti sillä tallin pihassa ympyrällä, taivutteli ja tamma liikkui normaalisti. 


Mutta jottei omistajan vain tarvitsisi kokea helpotusta, on nyökkäily jatkunut sen jälkeen tasalaatuisena. Edelleenkin odottelemme hierojaa.. Eilen kävin käyntilenkillä mamman kanssa ja huomasin että kun olimme kotvasen jo kävelleet ja oikealta puolelta kaulaa alkoi karva hieman taipuilemaan, oli vasemmalla (kipeällä) puolella jo hikinen kohta aivan tietyllä pienellä alueella:

Vanha kuva, mutta tuolla punaisella alueella on ilmeisesti kipukohta.
Nenä menee vinoon myös kun tuosta alueesta lähtee hieromaan voimakkaammin kohti olkaniveltä ja etujalkojen välissä olevia lihaksia. Kaikkien jalkojen nivelet ja jänteet ovat edelleenkin normaalit. Selma liikkuu mielellään, mutta vasemman lavan liike ei ole hyvä. Jokin siellä kiristää. Kun vain tietäisi mikä ja miksi. Jälkimmäiseen ei ehkä löydy vastausta. Tällä viikolla pitäisi hierojan tulla ja kengitystkin on huomenna. Saas nähdä mitä siitäkin tulee...

Selma on siis suurimmaksi osaksi hengaillut Mustin kanssa ja syönyt. Ja sama meno jatkuu kunnes hieroja saapuu paikalle.


Selma pitää puuta pystyssä.
Kelit lauhtuivat taas ja nyt ollaan nollan tuntumassa räntäsateessa. Ehkäpä kohta olisi vuorossa ne ihanat aurinkoiset talvipäivät, kun hanget kimaltaa ja pakkasta on juuri sopivasti? 

Selman yskä onneksi näillä näkymin loppui kun aloin kastella yöheinät aivan vettävaluviksi. Jotain hyvää sentään! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)