torstai 8. tammikuuta 2015

Takaisin hommiin (Videoita)

Selman koulutreenit pääsivät taas vauhtiin, kun Mira palautui reissultaan. Tänään oli alkuun vuorossa hankitreeniä. Lunta oli pellolla Selmaa puoleen sääreen, joten se sai kyllä porskuttaa ihan kiitettävästi. Sää oli pikkupakkasella, joten arvasin jo etukäteen että hiki tulee ja isosti. Ilahduttavasti kyllä tamma vain kovensi tahtia loppua kohti, joten se urbaani legenda että paksu talvikarva väsyttää hevosta treenissä ei pidä paikkaansa ainakaan kovakuntoisen ja tiuhaan treenattavan suomitamman kohdalla.
Selma oli tottakai metsittynyt sillä aikaa kun Mira oli poissa, eikä se alkuun taipunut rehellisesti. Ja lisäksi se oli taas vino. En mennyt sillä kentällä kuin kahdesti ja molemmilla kerroilla keskityin lähinnä istunnalla tehtäviin pidätteisiin ja laukkailin. Sen lisäksi Selma meni perähevosena, veti rekeä ja maastoili. Tällä viikolla se toimi myös hellyyttävän hyvin komean herrasmiehen ensiratsuna. ;)

HANKITREENI -VIDEO

Selma polski hangessa arviolta max 20 minuuttia kaikissa askellajeissa ja sitten siirryimme koko poppoo kentälle. Ensin Mira vain työsti laukkaa ja kylläpä Selmasta tuntui töppöset kevyeltä hangen jälkeen!Sitten Mira halusi kokeilla onnistuisiko nostaa vastalaukan suoralla uralla. Ja mikäli mahdollista jatkaa vastalaukkaa päädyssä kaartaen. Tähän saakka Selma ei ole suostunut ylläpitämään vastalaukkaa läpi kaarteen vaan sukkelasti vaihtaa laukan. En tietenkään tajunnut alkaa videoimaan ennen kuin Mira vaihtoi suuntaa, joten vastalaukkaopettelua on nyt tallennettu vain toiseen suuntaan. Itse yllätyin eniten siitä miten hienosti Selma ylipäänsä nosti vastalaukan. Joo, tuli myötälaukkaakin välillä, mutta kuitenkin. Alkuun kun kaarretta laukattiin hitaammin, Selma vaihtoi heti alkuunsa laukan. Sitten muistimme, että Karkkukin neuvoi lisäämään vauhtia siihen kaarteeseen ja johan alkoi sujua! Selman tasapaino ei todellakaan vielä riitä menemään vastalaukkaa kaarteen läpi hitaasti. Hyvä kun edes myötälaukkaa. ;) Tosin hurjasti on tasapaino jo kehittynyt tammalla, sen huomaa juuri laukassa.

VASTALAUKKA-VIDEO

Lopuksi Selma sai venytellä ja humpsuttaa isoa ravia.Ilo oli katsella korvat tötteröllä reippaasti ravaavaa tammaa, kun se oli jo juossut itsensä hikeen hangessa ja tehnyt sen päälle sille vaativaa laukkatyötä. Olisi varmaan lähtenyt vielä maastolenkille heti perään! :D

Meillä on ollut tapana siivota tarhasta sonnat jokatoinen päivä. Tähän tuli ikävä 1,5 viikon tauko kun sairastuin angiinaan ja Mira oli poissa. Nyt siellä on sitten lumen ja jään alla läjiä jotka ei lähde irti mitenkään helposti jos niitä edes löytäisi. Noh, täytyy toivoa että kelit lauhtuu pian plussan puolelle edes pariksi päiväksi, niin piilossa olevat läjät tulevat esiin.

Talven iloja...

4 kommenttia:

 1. Selma on kyllä hienossa kunnossa (ei uskoisi, että on ollut varsa alla)!

  p.s. Jäiset paskat irtoo hyvin jääraudalla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olisipa itsekin palautunut synnytyksistä noin nopsaan. Edellisestä kohta 7 vuotta ja vieläkin kauhea vararengas tossa persien ja mahan ympärillä! :D Mutta minä en juoksekaan lämpösten perässä... Ehkä pitäis. ;)

   Tossa ravureiden kanssa treenaamisessa on ollut semmonenkin sivuvaikutus, että Selma on oppinut hölkkäämään superreippaasti. Kyllä se toki laukalle hyppää jos toverit lähtee oikeasti reippaampaa, mutta ennen Selma puksutti aina mummohölkkää, nyt löytyy vaihteita! :)

   Mikä se semmonen jäärauta on? :D Talikolla oon sanu irti helposti ne jotka ei oo maahan asti jäätyneet, mutta ne ikiroutaiset läjät on kyllä niin pirun sitkeessä että joko joutuu oottaa kevättä tai sitten kokeiltava uusia juttuja.

   Poista
  2. http://verkkokauppa.starkki.fi/fi/jäärauta-fiskars-140000

   Tuollainen on meillä ;)

   Poista
  3. Aaa! Oonhan mie tommosta joskus käyttänytkin kun on pitäny oven edestä saada jää pois. En älynny että sama vehje. :) Tallilta ei löydy kyllä, ainakaan vielä. :D

   Poista

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)