maanantai 5. toukokuuta 2014

Vuorokausilaskentaa

Tänään kävin Selmalla pitkästä aikaa ratsastamassa. Menin ilman satulaa käyntiä puolisen tuntia. Tiellä tamma arkoi kavionpohjia joten mentiin sitten pellonlaitoja pitkin. Ja johan alkoi taas vauhtia riittämään! Kävelyn pointti onnistui ja yksi sontaläjä saatiin aikaiseksi. Olen vähän huolissani ummetuksesta joka on tyypillistä lopputiineyden aikana kun varsa vie tilaa suolistolta. Kävely tunnetusti on paras keino tehostaa suoliston liikettä. Kentälläkin käytiin pari kiekkaa pyörimässä ja huvikseni kokeilin kaksi volttia suuntaansa, että vieläkö mamma muistaa miten ratsuna toimitaan. Ja kyllähän se muisti. Oikein tyytyväinen ja hyvinvoiva on pallukka.

Maha on nyt laskeutunut aika alas, selkärankakin on noussut takaisin omalle tasolleen (tai ei se ole noussut vaan kylkikaaret ovat laskeneet) ja pirtinpenkki-selkä on palautunut harjakatto-seläksi.

Lopputiineyttä, maha on laskeutunut. Kuva otettu 5.5.2014, tiineyttä kestänyt 343 vrk.

Verrokkikuvaksi mahakuva joka on otettu 25.4. :

Maha 25.4.2014
Tänään laskettiin isäoriin omistajan kanssa Selman tiineysvuorokausia. Sepe viihtyi mahassa 18.7.2011-24.6.2012 eli 342 vrk. Nykyinen masuasukki on saanut alkunsa 27.5.2013 ja jos se olisi tullut samaan aikaan ulos kuin Seppo, se olisi syntynyt eilen. Suomenhevosilla tiineysajan keskiarvo on 336,5 vrk (Hippoliksen varsomislaskuri). Nyt on kyllä päivistä enää kiinni ja loppuviikolla ilmat lämpenee. Toivottavasti viikonloppuun mennessä olisi varsominen ohi, sillä Hingunniemi kutsuu jo 13. pv tiistaina.

4 kommenttia:

 1. Eiiiiiikö vieläkään =/ ihme pihtareita nuo hevoset...Vipsu pitäisi astuttaa ja se pihtaa kiimaa =D yleensä on niin kellon tarkka..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! :D Jospa se Vipsu haluaa mieluummin juhannusvarsan ja näyttää kiiman vasta kesemmällä. ;)

   Sanoin Selmalle että torstaiyöhön mennessä vois tekasta, niin pääsen levollisin mielin viikonlopun viettoon sitten. :P

   Poista
 2. Voihan Hönö <3 Taidan koettaa torstaina tulla katsomaan ihan paikanpäälle, että miltä se toinen oikein näyttää =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuha! :) Jospa saisit sen psyykattuun poksahtamaan. :P

   Poista

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)