sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Puuhaileva varsa

Eilen pikku Huldan omistaja tuli katsomaan varsaansa ja käytin tilaisuuden hyväkseni Selman hännän pesuun. Oli nimittäin ainakin motivoitunut varsanvahti paikalla! Selman synnytysröpöt olivat jo mukavasti kovettuneet häntään, mutta mäntysuovalla ja jouhienselvityssuihkeella siitä selvittiin. Etenkin kun oli innokas pikku apulainen mukana:

Kuva: Tiina Kuittinen

Kuva: Tiina Kuittinen

Ajattelin, että Selma ottaisi enemmänkin stressiä kun on kiinni ja varsa sinkoilee irti ympäriinsä, mutta aika vähillä hätäännyksillä selvittiin, sillä Hulda pysyi kiltisti äiskän lähellä. Ihmettelemistä tuntui riittävän. Päätin siis pestä Selman kokonaan, koska keli oli lämmin ja tilanne rauhallinen. Pelkkä vesipesu riitti, sillä haluan tamman tuoksuvan itseltään eikä saippualta, jotta varsa ei hämäänny.

Huldakin kastui emän suihkuttelun myötä. Ei haitannut neitiä! :) Kuva: Tiina Kuittinen
Kuva: Tiina Kuittinen

Varsa alkaa jo olla todella rohkea. Lapsihevonen myös testailee rajojaan ja välillä täytyy kuriakin pitää. Heinää se natustelee jo kovalla yrityksellä ja tänään bongasin sen juomasta vettä tarhan saavista äipän kanssa. Jalkoja on silitelty ja talutuksen alkeita harjoiteltu. Pian pääsevät onneksi jo laitumelle.

Kaunokaiset... Kuva: Tiina Kuittinen
Minä ja mussukat. Kuva: Tiina Kuittinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)