tiistai 17. helmikuuta 2015

Madonmunia, akupunktiota ja Seppo

Koulussa oli taas oikein antoisat kolme päivää. Käytiin jälleen hevosen rakennetta läpi ja saatiin paljon tietoa mm. siitä miten tietyt jalkojen asentovirheet vaikuttavat terveyteen. Tutkittiin myös omien heppojen kakoista madonmunia (tosin en ennättänyt aamulla käydä tallilta Selman kakkaa niin tutkin luokkakavereiden tuomisia). Se oli varsin mielenkiintoista! Ja yllättävän simppeliä hommaa. Lannasta otettiin nökäre joka liotettiin magnesiumsulfaattiveteen, kaadettiin erityiseen littanaan astiaan jossa oli ruudukot valmiina ja 5 minuuttia odoteltiin että munat nousivat lasin pintaan. Ja eikun katsomaan mikroskoopilla ruudukko kerrallaan.

Kakkaa kiikarissa

Löysin jopa joistakin näytteistä ison sukkulamadon munia ja jonkin yhden munan mistä opettajakaan ei ollut ihan varma mikä se oli. Oli myös näytteitä mistä ei näkynyt yhtään munaa. Kenenkään näytteet eivät menneet sen 200 munaa/gramma rajan yli mikä on madotuksen suositus. Tämä oli minulle jostain syystä erittäin mieluisaa hommaa! Pitäisiköhän siirtyäkin siistiin sisätyöhön...

Seppoakin näin sattumalta, koska se oli klinikalla kontrollikäynnillä hiekan takia. Aiheesta tarkemmin Sepon omasta blogista täältä. Kävin sitten rapsuttelemassa poikaa vierastallissa. (Uusille lukijoille kertaukseksi, että Seppo on siis Selman ensimmäinen varsa.)

Minä ja Sepeteus. <3

Päästäkkee miut poooois!!!


Seppo oli vierastallissa aivan yksin ja sillä oli selkeästi pieni ahdistus ja ahtaanpaikan kammo menneillään. Mutta fiksuna oriina se käyttäytyi kuitenkin aivan asiallisesti.

Sitten ihana Aulis Harmoinen opetti meille taas akupainantaa ja näytti myös akupunktiota käytännössä. Aulis löytyy mm. Norikon ja edesmenneen ori Valtrauksen takaa. Käytiin läpi kertauksena erinäisiä akupisteitä ja vaivat joihin niiden painelu auttaa.

Kipeä kohta löytyi

Aulis keskustelee hoidettavansa kanssa. Ihanaa että miehetkin lässyttää hevosille! :D

Aulis näyttää kuinka paljon sormien pitäisi upota lavan alle. Tällä hevosella lihakset olivat tiukat ja toimenpide teki hieman kipeää, kuten ilmeestä näkee.
Sitten oli neulojen vuoro. Tällä hevosella oli selkä kipeä ja sille laitettiin kaksi neulaa molemmin puolin. Se ei reagoinut neuloihin juurikaan. Ja kun ne oli paikallaan, Aulis kehoitti meitä kokeilemaan miten tiukasti ne ovat aloillaan. Sai ihan nykiä rauhassa eikä neulalla ollut aikomustakaan päästää irti. Aulis käyttää lyhyempiä ihmisille tarkoitettuja neuloja.

Sinne se uppoaa.

Napakasti paikoillaan.
 Kun neulat lopulta irroitettiin, oli meillä hämmennys suuri.


Poistetut neulat
Miten ne voi olla noin mutkalla?? Aulis selitti, että lihas vääntää neulat noin väristessään ja liikkuessaan. Hyvin hämmentävää.. En ole itse koskaan kokeillut akupunktiota, mutta äitini on saanut siitä paljon apua mm. poskiontelontulehduksiin. Pitäisi kokeilla tuonne selkään.

Aulis näytti vielä kuinka voi testata hevosen liikkuvuutta. Hännästä vedettäessä voimakkaasti sivulle, vetreä hevonen taipuu vastakkaisesta kyljestä heilutuksen tahdissa eikä ota askelia. Kas näin:


Takapolvivaivainen hevonen ei saa jalkaansa tähän asentoon:


Hyvä testi esimerkiksi ostotilanteessa.

Se oli sitten viimeinen lähijakso. Nyt on edessä vain ahkeraa portfolioiden kokoamista ja ensikuussa viimeiset näytöt. Huhhei. Vuosi meni todella äkkiä!

4 kommenttia:

 1. Moikka! Tervetuloa visiitille Suomenhevostamma Tyynen sivuille :) http://tyynencorneri.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiitos, vaikutti pikaisesti vilkastuna oikein mielenkiintoiselta blogilta! :) Paneudun tarkemmin kunhan saan aikaa revittyä jostain. Tyyne taitaa olla aikamoinen symppis.

   Poista
 2. Mistä sinä oikein revit näitä otsikoita? Meinasin tukehtua kun selailin otsikoita mobiiliversiona! :D
  Ja madot, niissä on jotain alkukantaista joka vetoaa ihmiseen, ei tuon jännempää voi olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei miun otsikoinnissa oo mitään kummaa, siulla vaan on kieroutunu huumori. :P Mutta totta! Madot on hyvin jänniä! Voisin ihan hyvin päivät pitkät metsästää niitten munia kakkanäytteistä. Pitäisköhän satsata mikroskooppiin...? :D

   Poista

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)