tiistai 14. lokakuuta 2014

Kiipeilyä, koulutuuppausta ja kengitys

Selma on päässyt treenailemaan kiipeilyn ja kärryttelyn muodossa. Tallin lähiympäristö on harjualuetta sekä tietysti Vaara-Karjalaa asuttaessa löytyy myös kalliopohjaisia vaaroja pyllytreeniin. Toissapäivänä käytiin montuilla Miran ja Sanni-tamman seurassa. Kiivettiin muistaakseni 5 jyrkkää mäkeä ylös.

Mira kuvasi kun kaivelin luuria...

...Jolla kuvasin tämän. :D
Kuvissa mäet ei näytä kummoisilta, mutta kyllä polleilla oli työtä niitä kivutessa ja itsekin kaipasi kunnon harjaa josta pitää kiinni kun Selma oli melkein pystysuorassa alla. Toivottavasti kiipeilykelejä jatkuu vielä pitkään.

Tänään Mira ratsasti Selman läpi, sillä huomenna pari osallistuu ensimmäiseen yhteiseen valmennukseen. Entiselle tallipaikallemme tulee Haukirannan ratsutilalta (Iisalmesta) Karoliina "Karkku" Jauhiainen valmentamaan. Jännää! Karkku ei ole nähnyt koskaan Selmaa eikä varmaan Miraakaan, mielenkiinnolla odotan huomista. :)

Miralla riitti taas hommaa matamin läpiratsastamisessa: se puri jälleen oikeaan ohjaan ja takapuoli seikkaili missä sattuu. Mutta vaikka Miralla oli hiki, ei se ulospäin näyttänyt ollenkaan niin pahalta. ;)

Joku puree vähän ohjaan kiinni...

Selman jumppa koostui taivutuksista avo- ja sulkuhengessä, ravipohkeenväistöistä, siirtymistä ja laukan lyhentämisestä. Laukka oli tänään aika huono takaa. Poljento oli löysää. Estetreenit ovat jääneet nyt välistä eikä radallakaan olla käyty pitkiin aikoihin laukkaamassa, joten eipä ihme... Näillä näkymin torstaina Selma pääsee laukkaamaan radalle lämppäreiden perään. Jospa niitä hyppyjäkin pian saataisiin taas alle. No, jospa huominen olisi parempi päivä ja valmennuksesta saataisiin paljon vinkkejä ja neuvoja etenemiseen. :)

Tänään Riitta kävi kengittämässä Selman. Laitettiin samat kengät uudelleen, vaikka takakengät olikin melko kuluneet jo. Pian kuitenkin tulee hokkiaika ja täytyy pyytää Riitta takaisin. Turhan aikaisin en halua hokkeja laittaa alle, koska se rasittaa jänteitä. Etenkin kun meillä on käytössä ne 6 hokin kengät. ;)

Nyt vaan jänskäämään huomista...!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)