tiistai 21. lokakuuta 2014

Sitten joutuin matkahan me käymme riemuiten...

Maassa on lunta = Selmalla on reki perässä. :D Näin se menee. Tällä hetkellä näillä vasta laitetuila kesäkengillä ei ole asiaa minnekään muualle kuin pellolle, mutta tuli se hiki pintaan tälläkin reseptillä. Ai että! Minä niin tykkään! Reessä olisi kyllä ollut tilaa muillekin, mutta ei ollut tulijoita. ;)


Selma oli oikein virma ja annoin sen ravata mielensämukaista tahtia. Loppukäyntejäkään se ei olisi malttanut mennä. Ilmeisesti reki tuntui oikein kevyeltä lanan jälkeen. ;)

2 kommenttia:

  1. Kateus..ei lumesta, mutta reestä..Neuvoppas nyt taas kerran =D Mitä kannattaa rekeä hankkiessa ottaa huomioon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensinnäkin varmaan se, että mitä haluaa sillä reellä tehdä: pienimuotoista työajoa vai humputtelua 5 hengen ryhmänä. Liistereki on kätevä jos haluat ajella pieniä kuormia ja siihen mahtuu myös heinäpaalien päälle istumaan jonossa useita henkilöitä. Liisterekeen voi myös rakentaa penkit. Tuo minun on sitten laitareki eli kirkkoreki ja sillä ei tehdä muuta kun ajellaan. Niitä on erikokoisia, tuo on melko pieni, mutta siihen mahtuu taakse 3, kuskinpukille 2 ja taakse seisomaan 1. Aisat jos saat vanhat reen mukana, niistä kannattaa irrottaa metalliset perät ja tehdä uudet ja tuoreet aisat oksattomasta koivusta. Kannattaa myös tarkistaa että aisanperän lenkki sopii reessä oleviin "aisakoukkuihin" eli saverikkoihin. Joskus on käynyt niinkin että työreessä oli niin paksut saverikot ettei aisanperät käyneet niihin. Eipä kai siinä muuta. :)

      Poista

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)