sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Siistiä, täsmällistä ratsastusta eli kisakauden avaus

Suunnitelmat muuttuu. Niin myös kisajärjestäjillä. Jos siellä jossain Ruuhka-Suomessa on ongelmana koululuokkien paisuminen, on täällä pörrin persiissä ongelma se, että kisoja täytyy perua osallistujapulan vuoksi. Niinpä alun perin tämän päiväiset 2 tason kisat muuntautuivat 1 tason kisoiksi (heB:hen oli 2 tasolla ilmottautunut peräti kaksi ratsukkoa... Ja se sentään oli avoin kaikille). No, ei se mitään. Mehän mennään kun kisat on omalla kylällä.

Jotenkin oli kummallista, kun ei tarvinnut olla liikkeellä kukonlaulun aikaan, ja kotimatkallakin oltiin melkein kaksi tuntia myöhemmin. No, vähän yli. Kummallista oli myös se, että Selma hörisi nähdessään trailerin tarhastaan. Ehkä se luuli, että Musti tuli takaisin? Mutta kun se ei hirnunut sitten ollenkaan, ei edes ohittaessaan traileria, minkä se kyllä tekee jos kuvittelee jonkun olevan kyydissä. Mutta eihän se nyt sentään voisi olla iloinen reissusta..? Odotin että se alkaisi täristä käytävällä kohtalonsa selvittyä, mutta ei. Tyytyväisenä seisoskeli. Ei hätäkakkaa. Ei edes silloin kun kuljetussuojat laitettiin ja häntä pintelöitiin. Se myös meni koppiin irti, kun lähetin sen sillalta. Hämmentävää. Mitähän yrttejä noissa paaleissa on... No, hätäkakka sentään tuli trailerissa sitten.

Luokkana oli edelleen heB K.N. Special. Rataharjoituksia takana tasan yksi kerta. Mutta verkassahan ennättää pari kertaa mennä ohjelman läpi.
Verkassa Selma painoi alkuun kädelle, mutta alkoi pikkuhiljaa antaa periksi. Radan vaikein kohta on edelleen se, missä lävistäjä tullaan harjoituslaukalla ja ennen kulmaa täytyy siirtyä laukasta suoraan käyntiin. Oikeassa laukassa se vielä onnistuu joten kuten, mutta vasemmassa Selma hirvittävän mielellään ottaisi parit raviaskeleet. Ja tottakai se tässä ohjelmassa tehdään juuri tuon vaikeimman kautta. Verkka oli siis aika laukka-seis-laukka-seis -painotteinen. Ja juuri kun hierojalle vakuuttelin että Selma on ollut vetreänä viime ajat, niin nythän se sitten oli jäykkä. Minä ja suuri suuni.

Alkuun arvelimme mennä ilman pipoa, koska taivaalta ei satanut mitään (lämpötila oli -2 ja +1 välillä). Mutta neitirouvaherkkäkorva oli toista mieltä. Tiesittekö, että tuuli voi mennä korvaan? Sellainen alle 4 m/s tuuli. Kyllä se voi. Vaikka se korva muistuttaa turkisrukkasen sisäpuolta. Kaikkien fysiikan lakien mukaan sen pitäisi olla mahdotonta, mutta kyllä nyt Selmaa ahdisti tämä asia. Piti ravistella ja ravistella ja puistella ja ravistella vähän lisää. Niinpä päädyimme pipoon ja se kannatti, sillä ravistelu loppui miltei heti siihen.

Lähtöjä oli viisi kappaletta, joista 3 ratsasti kisajärjestäjä itse. Saatiin näin luokka kasaan, kaksi sijoittui. Selma starttasi toiseksi viimeisenä.

Kuva: Henna Hara

Kuva: Henna Hara

Kuva: Henna Hara

Kuva: Henna Hara
Selma ei ollut yhtään kädellä enää radalla. Suoritus oli tasainen, rikkeetön ja täsmällinen. Tosin korvien lisäksi tamma on herkkä pohjista ja parissa kohtaa tuli epämääräisiä askeleita sitten siitä syystä. Se on tullut jo todettua moneen kertaan, että eteenpäinpyrkimys katoaa aitojen sisällä, mikä on valitettavaa. Ja siitä sitä noottia eniten tuleekin. Mutta mikä minua ilahduttaa, on se, että Selma oli myös suorituksen ajan rento ja kuuliainen. En nyt väitä että yhtä rento kuin kotona, mutta verrattuna aiempiin reissuihin. Se oli myös suorituksen jälkeen ihan sellaisella normaalilla "kotimielellä": se alkoi heti etsiä maasta heinän korsia. Stressaantuneena se ei todellakaan syö. Eikä juo.

Kuva: Henna Hara

Hyvä tyttö! Kuva: Henna Hara
Pisterivi oli tasaista 6:sta. Joka kohdassa luki melkein että "saisi olla aktiivisempi" tai "energisemmin, jäntevämmin". Kahdesta kohtaa tuli 5,5 ja ne olivat keskiravilävistäjältä ("tahti kiihtyy, askel ei juuri veny") sekä jälkimmäiseltä voltilta ("saisi taipua läpi rungon, isohko"). Yksi 6,5 jopa osui sekaan ja se tuli laukannostosta joka tapahtuu radan poikki tulevalla tiellä L:ssä ("täsmällinen").

Yhteenvetona:

Askellajit 6,0 "puhtaat"
Lennokkuus 5,5 "tänään läpi ohjelman puutteellinen e.p.p., ratsasta rohkeammin paino takaosalle
Kuuliaisuus 6,0  lisää jäntevyyttä."
Ratsastaja 6,0 "siistiä, täsmällistä ratsastusta, johon kaipaisi lisää energiaa"
Tiet 6,5

Pisteet riitti 59,800% ja se puolestaan riitti 3./5 lopputulokseen, voittajan saadessa 63% ja toiseksi tulleen 60,6%. Jäätiin siis sijoittuneiden ulkopuolelle.

VIDEO

Minulle jäi Selman asenteesta ja suorituksesta hyvä mieli. Oli kiva nähdä se noin rennoin ja iloisin mielin eikä aina niin huolestuneena. Tästä on hyvä jatkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)