keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Pimeyttä ja pupuloikkia

Kun suomen suvi näyttää huonoimman puolensa, on matkailualalla sesonki kuumimmillaan. Ei kun oliko se sittenkin talvi.. Hmm.. No, suksilla ja lumikengillä mennään töissä kovasti. Lunta siis on, vielä. Selmalla on keskitytty pari viikkoa ajohommiin ja nekin on pitänyt hoitaa pimeässä peiton alla. Kaikkien näiden 26 hevosenhajuisen vuoden jälkeen virittelin ensimmäistä kertaa rekeen ja kärriin ajovalot! Tai yhden valon. Otsalamppu se oli, mutta siihen aisannokkaan pistin. Aika kätevä oli, eikä Selma edes nähnyt mörköjä tavallista enempää. Voisi viritellä toisenkin lampun toiselle puolelle.

Mira katosi hetkeksi etelän lämpöön ja senkin takia Selma on päässyt vähän vähemmillä liikutuskerroilla. Vuorokaudessa ei meinaa minulla riittää tunnit tällä hetkellä ja kroppa alkaa vaatia osaansa jos joku tunti olisikin. Mutta nou hätä, tasaisesti on tamma liikkunut ja Mirakin on takaisin loskapaskassa, joten treenit pääsee jatkumaan.

Tästä on mennyt kissa ja Selmus pupumus matkalla tarhaan. Ilmeisesti oli energiatehokkaampaa laukata valmista, kissan tekemää polkua kuin kahlata neitseellisessä hangessa.. Fiksu mimmi. 

Laadukas kuva rekiretkeltä. "Umpihangessa käyntiä" on ollut teemana lähiaikoina.
Tänään kaivauduin viimeisillä voimilla ja ajalla itse satulaan ja jumppasin kentällä pääasiassa käynnissä lapoja ja ristiselkää väistöillä, käännöksillä ja peruutuksilla.Sää ei jostain syystä suosinut. Ja korvaankin satoi vettä. >.<
Menin siis neliön muotoista uraa (n. 10 m x 10 m), jossa alkuun tein ennen kulmaa pysähdyksen (istunnalla),  ja sitten johtavan ohjalla ja ulkopohkeella lapaa avaten käännös sisäetujalka edellä. Sitten tein kulmat käännöksenä etuosan ympäri, sitten tein kulmiin pienen pienet voltit, ja suorille peruutuksia, tälle pienelle alueelle 3-kaarista kiemurauraa jossa kiemuralla takaosa ulos liioitellusti. Loppuun tein vielä pohkeenväistöjä. Hyvin tuli avuille ja alkujäykkyyskin pehmeni. Huomenna näkee sitten miltä tuntuu Miran alla. Laukkaa en mennyt, enkä ole laukkuuttanut muutenkaan nyt viimeaikoina, koska tosiaan ajolenkit ovat olleet joko hankiajoa reellä käynnissä tai hölkkää kärreillä. Ratsain en ole nyt liikuttanutkaan tätä päivää lukuunottamatta.

Onneksi päivä on jo vähän pidentynyt. Munkinpippuri pitääkin laittaa tilaukseen ennen kuin kiimat alkaa!


6 kommenttia:

 1. Teillä sentään on siellä lunta! Täällä on lumet sulanut vauhdilla ja tilalla on vaan jäätä ja loskaa. En usko, että kovin kummoisesti näissä keliolosuhteissa olisi hevosta päässyt liikuttamaankaan, vaikka olisin kunnossakin. Tuolla jäätiköllä on superpelottavaa liikkua keppien kanssa, joten sisätiloissa on ikävä kyllä suurimmaksi ajaksi möllötetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on auratut osuudet vetisellä jäällä, mutta lunta kerkesi aiemmin tulla niin paljon että sitä vielä riittää. Vaikka sulaakin hyvää tahtia. Kyllä tuolla tallilla pelottaa liikkua kun hiekoitusta ei ole ja siellä se tapaturma aiemminkin sattui. :/ Laitan taluttamisen ajaksi aina irrotettavat nastat ja tallin ulkopuolella kuljen enimmäkseen Icebugeilla. Hyyyyi. Se se on minunkin pahin pelkoni, että jos tuo lumpio vielä viidennen kerran menee sijoiltaan, niin se on entinen polvi sitten. :(

   Poista
 2. Oletpa reipas! Minä olen vetelehtinyt viimeiset liukkaat läpi. Ps. Munkinpippurista oli meille helpotusta, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kyllä kamalan reipas olo. :D Lähinnä sellainen zombiameeba. Kaiken pelastaa ne 6 hokkia jotka pitää Selman tiukasti pystyssä pääkalloliukkaillakin. Eilenkin hyödynsin niitä oman terveyden ylläpitämiseksi ja matkustin satulassa tallin ovelta kentälle. :P Yksi luistinradalla lipsuttelumatka vähemmän. Kentän valotkin saa kätevästi päälle ratsailla istuen! :D

   Tosi mahtavaa jos Vipsu hyötyi siitä! :)

   Poista
 3. Nauratti tuo Selman yritys päästä helpommalla kissan polulla...

  Mutta juu, täällä ei todellakaan ole enää mitään lunta. Tosin positiivista on se, että kohta ei ole enää myöskään jäätä.

  Onneksi tuli ne hokkikengät ponille kuitenkin eilen laitettua... Ilmeisesti tuli menomonot jalkaan, kun poni oli tänään lenkillä niin tuhma, ettei ikinä ennen olekaan ollut niin tuhma. Eli hommia sillekin pitäisi ruveta antamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin mahtuu yksi pieni Selma kissanpolulle. :') Vai tuhma poni on ilmestynyt. Ou nou! :D Ponille kyytiä. Vai tätille...

   Poista

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)