lauantai 27. helmikuuta 2016

Hämärä kun metsään hiipi...

Yhdistettyä koulu- ja hankitreeniä on jatkettu tämä viikko pimeässä. Torstaina uhmasin luonnonvoimia ja koitin kuvata sekä videoida vähästä valosta huolimatta, jotta Miralla olisi jotain käsitystä miltä kaikki tuntumisen lisäksi näyttää. Ja hyvältähän se näytti.

Mira on mennyt nyt kolme kertaa peräkkäin ilman satulaa koska Selma liikkuu paljon paremmin näin ja sen heikomman puolen (oikea) selkälihakset on nopeampi aktivoida kun kankkuun tuntuu heti jos ne alkavat laiskotella.

Perustyön lisäksi jo jonkun aikaa harjoituksiin on kuulunut laukanvaihtojen alkeet. Selmalle on vielä aavistuksen epäselvää että sekä oikealle että vasemmalle laukalle on oma apu, eikä nostettavaa laukkaa suinkaan kuuluisi lotota mentävän kierroksen tai tuulen suunnan mukaan. Sopivaa harjoitusta, jossa tätä asiaa voisi teroittaa ilman, että se sotkee vasta vauhtiin päässeitä vastalaukkatehtäviä, on mietitty. Tällä hetkellä virkaa toimittaa kahdeksikko jonka keskellä tehdään pysähdys ja laukkaa vaihdetaan jokaisen pysähdyksen jälkeen. Tämä harjoitus on meidän tarpeisiin siksikin hyvä, että Selman siirtymät laukasta käyntiin on edelleen hieman ravipainotteisia. Siksi laukka-seis-laukka herättelee sitä kuuntelemaan. Mutta toki ei siirtymät edelleenkään mene täydellisesti.

Seuraavalla videolla on alussa ravityöskentelyä (lyhentämistä ja eteen ratsastusta yms), edellä kuvailtua laukkakahdeksikkoa ja loppuun oli pakko liittää jo hyvinkin pimeää filmiä siitä, kun typsyt tansahtelivat auratulla tallin piha-alueella. Ihan vain siksi, että alue on tunnettu siitä että se on täynnä kaivureita ja niiden kauhoja ja mitä kaikkea. Siellä keskellä voi kyllä korvat tötteröllä mennä flow-kuplassa, mutta auta armias kun laitetaan valkoiset aidat kouluradalle ja siellä pitäisi päästä samaan... Ei onnistu. Ja tässä kohtaa ei voi käyttää sitäkään korttia, että tuo kaivureiden viidakko olisi tuttu paikka. Ei se ole. Siellä on ratsastettu ehkä kolmesti ja ajolenkeille menty vierestä (jolloin kauhoja pitää tuijotella ja niille turista). Kuinka loogista! Munkinpippuri on jo alkanut vähentää kiimasta johtuvaa jäykkyyttä. Helpottaa liikettä kummasti.

VIDEO

Tänään päästiin paikalle sitten oudon valoilmiön aikaan. Siltikään puhelimeni ei halunnut ottaa kamalan hyviä kuvia, mutta se nyt ei ole uutinen enää kenellekään. Selmalla oli oikeassa takajalassa pitkä hokinpolkema. Se oli sinällään jännittävä, että iho oli ehjä. Se oli vain kaltattu verekselle paljaalle nahkalle. Eipä laiteta suojia (tai mitään muutakaan) sitten sinne ennen kuin karvat on kasvaneet takaisin,

Alkuun Aino jatkoi ratsastusopintojaan ja hienosti Selma reagoi noinkin pienen tilliäisen painoapuihin ja lopulta pysähtyikin melkein pelkästään istunnalla (vaikka voin vannoa ettei satulan läpi kovin paljoa tunnu...).


Pohja oli nyt jo todella raskas. Kun Mira vaihtui puikkoihin kävi pian selväksi ettei tänään ollut mitään mahdollisuutta oikeasti työstää yhtään mitään. Niinpä toimitus sisälsi lähinnä isoa liikettä ravissa ja laukassa.


Kaksi yötä muuttoon on, laskin aivan itse äsken. Siitä syystä Selmalla on luvassa lepopäiviä ja rentoilua alkuviikolle. Muutto tapahtuu maanantai-iltana. Torstaina olisi luvassa Sallan estevalkka, mitkä ovatkin sitten ensimmäiset hypyt kantakirjauksen jälkeen. Viikon päästä sunnuntaina ollaan Joensuussa Anna Kilpeläisen valmennuksessa. Mikä on aivan huippua!

"Saapikohan se laps'rukka sen narun irti ilman että tallaan vahingossa jalalle tai se kaatu tai..." Huoli on aina kova, kaikesta. :D

8 kommenttia:

 1. Selmahan näyttää jo niin ryhdikkäältä! Laitapa taas Annan valmennuksesta videota äänen kanssa, niin lupaan katsella sen useampaan kertaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tavoite olis kuvata. Katsotaan mitä siitä tulee. :D

   Poista
 2. Meillä kanssa työskentely kentällä muistuttaa hankitreeniä, varsinkin kun nyt kentällä ei säännöllisesti liiku kuin tallikaveri hevosensa kanssa. Saaran kanssa naurettiinkin, että ihan hyvä juttu, että on lunta, rupeaa tammaa väsyttämään nopeammin :)
  Selma näyttää kyllä ryhdikkäältä, niin kuin tuolla aiemminkin kommentoitiin.
  Hyviä muuttohetkiä ja tosiaan, laita Annan valmennuksesta videota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näillä lumimäärillä jo kummasti luulisi voimaa tulevan kun töppösiä pitää nostella. Ja sitten hapottaa seuraavana päivänä. ;) Kai se sitten on ryhdistynyt kun niin väitätte. Oma silmä on niin parkkiintunut etten enää näe kuin puutteita. Tai ehkä olen harjaannuttanut silmäni puutteiden etsimiseen. :D Tasapainoisemmalta meno kyllä minunkin silmään näyttää. Katsotaan minkälainen paskahalvaus siellä Annan valkassa sitten tulee. Ei liiku mitenkään päin. :P

   Poista
 3. Meillä suomalaisnaisella laukanvaihdot aloitettiin täyskaarroilla. Ensin melko jyrkästi, jolloin "yllätettiin" vaihtamaan ja siitä sitten loivennettiin, kun varmuus kasvoi. Ps. Hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Meillä ollaan treenattu vastalaukkaa täyskaarroilla, kun se jossain A:n ohjelmassa on niin ja useassa ohjelmassa lävistäjältä laukka pitää pudottaa. Siksi ei juuri sillä tehtävällä tehdä. Selmalla on vaihdot herkässä juuri kun suunta vaihtuu ja vastalaukan kanssa Mira on tehnyt ison työn, että ei vaihda. Ja silti radalla on aina pulssi kaksisataa kun jännään vaihtaako se vaikka ei pitäisi. :D Mutta jollekin muulle varmasti toimii täyskaarto helpoiten. Tämän kanssa joutuu kaiken ajattelemaan niin suurella mittakaavalla... ;) On omasta mielestään niin paljon fiksumpi kuin se tyyppi siellä selässä. Ennakointi on aivan jäätävää ja sitten vielä tuppaa tekemään omat johtopäätökset ja nopeasti. xP

   Poista
  2. Noohh. Se on nainen isolla N:llä. Mitä muuta voi odottaa? :)

   Poista

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)