maanantai 27. heinäkuuta 2015

Suppuvarpaan supikkaat ja muita tarinoita

Raviradan kentällä 27.7.
On ilmoja pidellyt. Selma on kuitenkin treenaillut ihan normaaliin tahtiin, enimmäkseen ratsain, mutta on käyty kärreillä myös hölkkälenkkejä ja mäkitreenejä. Tähtäimessä on elokuun puolessa välissä olevat II-tason koulukisat naapuripitäjässä Lieksassa. Vieläpä oman seuran järkkäämät. Siellä sattuu olemaan suokkiluokka ja sinnehän me suunnataan. Jos kyyti suo. Mira, joka on ollut tähän asti kuski niin hevoselle kuin autollekin, on nimittäin töissä kisapaikalla meidän kaupungin ihanan varusteliikkeen, Huputitihumman, kojulla. Joten ihan ei natsaa kuljetukset perinteisellä kaavalla... Katsotaan mihin ratkaisuun päädytään.

Tötterö lähdössä iloisin mielin kärryttelemään 16.7.

Häntä näyttää aika kivalta edelleen.
Kengitysaikakin oli ja päädyttiin kengittäjän kanssa laittamaan Selmalle eteen kavion pyörähdystä edesauttavan pyöreäprofiiliset kengät. Ajatuksena siis se, että suppuasennon aiheuttamat rasitusvauriot niin nivelissä kuin jänteissäkin minimoidaan. Hyvin todennäköisesti loppuiän ratkaisu.

Päällimmäinen kenkä on "Selman kenkä" ja alimmainen normaali ratsunkenkä vertailun vuoksi.

Selman kenkä oikealla. Profiili on siis viistottu. Tässä kuvassa kenkien alareunat tulevat kaviota vasten.

Selman kenkä päällä, normikenkä alla.
Hyvin on liikkunut tähän asti matami näillä supikkailla. Aarion valmennuksessakin on keritty käydä, mutta valitettavasti pilvipeitteen paksuus on ollut sitä luokkaa, ettei kuvaamisesta ole tullut juurikaan mitään. Viime valkussa Selma kulki sitten tietenkin tähtitieteellisen hienosti. Sehän on selvä, kun en ole kamera nenän edessä valmiina laukaisuun. Mutta ilo oli kuulla Sallan kehuvan ja itse nähdä kuinka Selma kokosi hienosti ja laukat pyörivät taas molempiin suuntiin normaalisti. Mitä edesauttoi pitkästä aikaa suoritettu laukkatreeni raviradalla Miran toteuttamana. Sallan sanoin "jokaisen hevosen pitäisi päästä välillä laukkaamaan täysiä". Kyllä. Alkaa nimittäin lihasjummit irtoilemaan ja liikkeet taas loistamaan!


Mysteerikuva, joka vihjailee jotakin hupsua olevan ohjelmassa ihan lähipäivinä. Ja siitä hupsuudesta toivottavasti on sitten tarjota kattavasti kuvia ja erityisesti videomateriaalia! Joten toivottavasti kelit olisi kerrankin kohdallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)