keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

I-tason kouluratsastuskilpailut 2.7., PiRat (VIDEOT)

Ja niin sitä selvittiin hämmentävän lyhyessä ajassa "kuoleman porteilta" kouluaitojen sisään. Selma on voinut ähkyepisodin jälkeen varsin mainiosti, jalkakaan ei ole vaivannut. Miraa on sen sijaan vaivannut hetken se että Selma on ollut pohkeelle hidas. Tajusin syyn kisoissa, kun muita tammoja oli ympärillä ja useat niistä kiimassa. Selmallakin on siis ollut kiimaa ja oli edelleen. Munkinpippuri on auttanut sen verran että se sentään taipuu eikä ole sellainen varrassika mikä se oli aiemmin.

Hoitajatyttö (eli allekirjoittanut) työntouhussa. Kuva: Anni Karjalainen
Miralla on saappaiden suhteen sisäänratsastus käynnissä ja koska I-tasolla asuun ei puututa muuten kuin että sen on oltava siisti, ehjä ja ratsastukseen tarkoitettu, niin hän sai tietenkin luvan osallistua näillä. Huomasimme jo heC:n aikaan, että prosentit olivat tällä kertaa varsin tiukassa. Liekö kiimasta vai mistä johtuen Selma myös suoritti tasoaan huonommin, mutta kuitenkin sen verran kelvollisesti että lopputulokseen voi olla aivan tyytyväinen. Selma myös hirnui radalla mikä on harvinaista. Senkin laitan kyllä kiiman piikkiin.

Miralla ei ollut hirvittävästi aikaa valmistautua heA:han, sillä heB:ssä ratsukko starttasi viimeisenä ja heA:ssa kolmantena. HeB meni siihen nähden hyvin, että Mira oli aivan varma, että hän unohtaa radan. Mutta melkein hän selvisi ilman unohduksia. Vain lopputervehdykseen saapuessa unohtui siirtyä keskellä rataa keskikäyntiin (lopputervehdys oli G:ssä). Siitä miinustettiin 2 pistettä, mutta sija olisi ollut sama vaikka tätä ei olisi tapahtunutkaan.

Kuva: Anni Karjalainen

Kuva: Anni Karjalainen

Kuva: Anni Karjalainen

Kuva: Anni Karjalainen
HeB VIDEO


Numerot olivat suurimmaksi osaksi 5 ja 6. Pisteitä tuli 138,5 ja prosentit 57,75%. Se riitti sijaan 3./8, mutta osallistujamäärän vuoksi vain kaksi ensimmäistä palkittiin, joten jäimme ilman ruusuketta. Mikä olisi ollut kiva syntymäpäivälahja minulle. ;)

HeA oli minulle jotenkin liikuttava hetki, sillä siinä se minun takkutukkareppana meni tuomarin eteen kangilla (jotka laitettiin päähän enimmäistä kertaa viime talvena) esittämään vastalaukkaa. Ja teki sen vielä aivan puhtaasti. Ainoat erheet olivat radalla vapaassa käynnissä tullut rikko raville ja se, että Selma ei esittänyt laukanvaihtoa käynnin kautta, vaan se tuli ravista.

Kuva: Anni Karjalainen

Kuva: Anni Karjalainen

Kuva: Anni Karjalainen

Kuva: Anni Karjalainen

Kuva: Anni Karjalainen

Kuva: Anni Karjalainen
Kuva: Taina Ruotsalainen

Kuva: Taina Ruotsalainen

Kuva: Taina Ruotsalainen


Vaihdosta tuli pisteitä 2, muuten samaa 5 ja 6 mitä heB:ssäkin.Tässäkin luokassa oli vain 8 osallistujaa ja kaikki muut tietenkin kokeneempia konkareita. Odotuksena minulla oli vain hyväksytty suoritus, ja senhän Mira paukutti kevyesti, sillä pisteitä tuli 165 p. joten prosentit olivat (minun mielestäni HUIMAT) 56,89%! Kyllä mamma voi olla polleana nyt. Sija oli tietenkin 8./8, se nyt ei yllättänyt meistä ketään.

HeA VIDEO

Kummankin luokan arvostelussa luki tuomarin kommenteissa, että tasainen suoritus ja tahdikkaat sekä letkeät liikkeet.

Lisämukavuuksia on tiedossa, kun Mira ja Selma pääsivät taas demoratsukoksi Anna Kilpeläisen suomenhevosen ratsukoulutuspäiville (jatko-osaan siis) Kiuruvedelle 8.-9.8.! Jipii! Selman ryhmän aiheet ovat Eteneekö koulutus oikeaan suuntaan? ja Millainen kokoamisaste olisi hevoselleni hyödyllinen? Mielenkiinnolla odotan!!

2 kommenttia:

 1. Hieno Selma! Ja synttärionnittelut vielä tätäkin kautta!
  Silmä ei vaan totu noihin valkoisiin saappaisiin, ei sitten millään. Vaatisi varmaan eriväristen saappaitten käytön rajua lisääntymistä, että niihin tottuisi. Onhan niitä myynnissä kaikkia hienoja värisaappaita, mutta ei niitä näe kenelläkään. Tosin meidän pikkutallille saa hetken odottaa, että värilliset saappaat jotain kautta rantautuisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, meilläkös on sitten iso talli kun on kolme ravuria ja Selma? xD Mutta nämä löytyi tänne avatusta hevostarvikemyymälästä, tarvitsi aika kauan silmäilyä, hiplailua ja lopulta sovituksen että tämä tapahtui. Ne ei tosiaan ole aivan vitivalkoiset niin kuin kuvasta näyttää, vaan croco-kuvioidut sellaisella luunharmaansävyllä. :D

   Poista

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)