sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Videoita ja muisteloita viime vuodelta

Selma tuli mammalomaltaan hoteisiini lokuussa 2012 ja aloitin kuntouttamaan sitä takaisin normaalitreeniin. Suunnitelmat olivat korkealla kisata niin paljon kuin mahdollista keväästä syksyyn sekä koulussa että esteillä, mutta nivusiin laitumella tullut pistohaava kesäkuun puolessa välissä muutti suunnitelmat parin kuukauden sairaslomaan. Videoita ei ole kuin yksistä seurakisoista, heC luokasta, jolloin olin itse töissä ja halusin nähdä radan. Nyt tietysti harmittaa, etten kuvannut kaikkia kisoja videolle...

Selma on kilpaillut sattumalta vain Sari-nimisten naisten ratsuna, kolmen eri Sarin. Huhtikuussa Selma starttasi heC:1 2000 -luokan Sari Mannermaa-Huotarin kanssa. Selmalla oli ensimmäinen kiima päällä, jolloin se on todella, TODELLA jäykkä. Kuin olisi rautakangen nielaissut. Tämä käy hyvin ilmi videolla, kun katsoo taipumista kulmissa ja ympyröillä. Selma oli myös hyvin jännittynyt kuten aina kisoissa ja otti vielä lisäkipinää radantakaisessa tarhassa riekkuvasta hevosesta. Pään vippailua sillä oli aika pitkään, koska vastusteli tuntumaa tai epätasaista kättä tai jos tehtävä kävi voimille. Vieläkin harrastaa vippaamista satunnaisesti jos käsi ei ole hiljaa. Rikkoja radalla tuli paljon ja ne tietenkin pudottivat pisteet alas. Tässäpä tämä:
Tyytyväinen olin tuohonkin suoritukseen, koska vaikka tammaa jännitti aivan hirveästi ja sillä oli kiima pahimmillaan, se koitti silti parhaansa. :)

Verrokiksi sitten viimeisistä kisoista muutama kuva. Ne olivat siis Selman ensimmäiset aluekisat ja kaikki katastrofin ainekset olivat ilmassa. Ratsastajana oli tällä kertaa Sari Harjunen emmekä onnistuneet Sarin kanssa järjestämään yhteistä aikaa, jotta hän olisi päässyt käymään Selman satulassa ennen kisoja. Parin kuukauden sairasloman lopusta oli kulunut Selmalla vasta kolme viikkoa, joten tamma oli vasta kuntoutumassa ja kaiken lisäksi siemennetty tiineeksi toukokuussa. Sari siis nousi ensimmäistä kertaa eläessään Selman selkään vasta verryttelyssä! Tavoitteet jotka ratsukolle asetin, oli että pysyvät aitojen sisällä ja jos hyväksytty tulos tulee, niin se on jo juhlan paikka. Kuinkas sitten kävikään: (heB Nuorten hevosten kenttäratsastusohjelma 2009) pisteet 274, 57,083% ja sijoitus 9./18!! Kyllä ihan onnen itku pääsi minulta. Raviosuudet menivät aivan loistavasti, mutta laukassa Selman toipilaisuus tuli esiin ja se pudotti oikean laukan alas kesken (pistohaava oli siis oikeassa nivusessa ja oikea laukka on muutenkin ollut Selmalla heikompi).

Aluekoulukisat Nurmeksessa 18.8.2013. Sari Harjunen & Selma. Kuva: Hanne Vainionpää

Kuva: Hanne Vainionpää

Kuva: Hanne Vainionpää


Laukassa ei jaksanut Selma enää kantaa itseään. Ehkäpä tänä vuonna on tilanne sitten jo toinen. :) Kuva: Hanne Vainionpää

Este- ja kavalettitreeniin päästiin sitten taas syksymmällä, mutta silloin täytyi jo laskea korkeuksia, kun massu pyöristyi. Seuraavaksi video Selman kavalettitreenistä elokuussa. Ratsastajana Sari Mannermaa-Huotari. Selman tyypillinen puomien pällistely käy tästä hyvin ilmi. Se tulee aika yllättäin! Usein tamma imee esteillekin todella hyvin ja sitten juuri noin yhtäkkiä hämmästyy estettä. Videolla kun tarkkaan katsoo, niin huomaa myös että se vieläkin ottaa lyhyempää askelta sillä oikealla takajalalla.Valitan videoiden heiluvaa ja huonoa laatua, mutta jospa noista näkee vähän Selman tapaa liikkua. Tällä hetkellä oikea takajalka ei enää niin radikaalisti ota lyhempää askelta, mutta sitä täytyy seurata keväällä treenin alkaessa. Yhtään ei täällä treenikuume vaivaa... ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)