keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Demona Suomenhevosen ratsukoulutus -luennolla

Lauantaina suuntasimme Miran ja Selman kanssa kohti armasta opinahjoani Hingunniemeä, sillä siellä pidettiin Suomenhevosliiton järjestämä Suomenhevosen ratsukoulutus -luento Anna Kilpeläisen johdolla. Kävin vuosi sitten saman koulutuksen läpi Joensuussa, josta on blogikirjoitus TÄÄLLÄ.

Matkalla maneesiin, Kuva: Jaana Strömberg
Anna oli yhtä tarkkasilmäinen lukemaan Selmaa kuin kaikkia muitakin hevosia (josta häntä suuresti ihailen). Hän totesi, että Selma ei ole ideaalisti ratsunmallinen rakeenteeltaan (liian pitkä se on ainakin) ja sen askel on melko lyhyt ja pysty (etenkin käynnissä). Hän on myös aivan velho huomaamaan minimaalisetkin istuntavirheet ja antamaan toimivat työkalut ratsastajalle niiden korjaamiseen. Niinpä hän helposti "lipsahtaa" hevosen kouluttamisesta ratsastajan kouluttamiseen, mutta niinkuin yleisössä todettiin, sehän on olennainen osa ratsun kouluttamista. Täytyy itse olla siellä selässä oikein.

Kuvasin lähes koko session (45 min) leikkaamattomana alla olevalle videolle. Siitä jäi pois vain viimeinen laukka toiseen suuntaan, koska kännykästä loppui akku juuri silloin. Oli aivan huikeaa miten hienosti Mira korjasi asentoaan ja kuinka suunnattomasti ja näkyvästi se vaikutti heti Selman liikkeeseen. Saimme aivan mielettömästi motivaatiota ja inspistä lisää treeneihin ja suuri olisi hinku saada Mira ja Selma Annan silmän alle säännöllisesti. Kannattaa katsoa kyllä koko video äänien kanssa kun siihen on aikaa. :)

VIDEO

4 kommenttia:

 1. Olipas mielenkiintoinen tunti teillä. Katselin sen silmä tarkkana ja korvat höröllä :) Ihana positiivinen opettaja, joka sai paljon asiaa lyhyeen aikaan ja hevonenkin vastasi istuntaan hienosti. Olisipa tuollaisia opettajia enemmänkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, rakastuin Annan opetustyyliin jo Joensuussa ja oli ihan unelmien täyttymys tuo tunti. :) Anna on niin äärimmäisen tarkka havainnoimaan, hän on todellakin ihanan positiivinen ja kannustava ja lisäksi hänellä on valtava varasto mielikuvia ynnä muita apuja joilla ratsastaja kykenee muokkaamaan niin itseään kuin hevostakin. Sinällään olen iloinen että Anna asuu pohjoisessa, että on edes pieni mahdollisuus suht helposti päästä tunneille, mutta ei me kyllä Ouluun asti kerran kuussa pystytä lähtemään. Mutta Kajaaniin jos vaikka Anna tulisi.... :D

   Poista
 2. On kyllä todella pätevän ja kivan tuntuinen opettaja! Olin itse syksyllä Kouvolassa katsomassa ja kuuntelemassa tuon saman koulutuksen, ja kylläpä olisi kiva päästä joskus hevosen kanssakin mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa siellä suunnilla olis vielä mahdollisuus. :) Kärppänä tunget mukaan heti. ;)

   Poista

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)