torstai 14. heinäkuuta 2016

Ei vapaa-ajan ongelmia

Kuten joku on ehkä huomannut, ei ole hirveästi viime viikkoihin ilmestynyt päiviä jolloin olisin ennättänyt kirjoittaa. En minä nytkään oikeasti joutaisi, mutta koska on vapaapäivä oikeista töistä, hyödynnän sen mm. näin. Plus sataan muuhunkin asiaan. Viime postauksen jälkeen homma on edennyt hitaasti, mutta varmasti. Ystäviä rakkaita on käynyt kylässä ja heppoja on liikuteltu muutaman kerran viikossa. Silloin kun tyttäret ovat olleet reissuissa, ollaan Pasin kanssa hoidettu myös Ponnyn lenkitys, edelleen tiuhtina Selman kärrin perässä. Hyvin kulkee. Ruunan kunto on kasvanut siihen luokkaan, että Selman vauhdit tuntuu siitä hitaalle!

Korvaton mutantti.Ötököitä on riittänyt ihan kiitettävästi. Selman ötöloimi on korjattavana, yritän senkin ehtiä tässä jossain välissä fiksailla, niin saa helpotusta paarmoilta ja muilta inhotuksilta. 29. kesäkuuta Mira tuli riemastuttamaan meitä ja sai Selmakin pitkästä aikaa tehdä kunnolla töitä, eikä vain humputella. Tosin kyllä se metsittyminen vaan tekee hyvää, tuntui Miralle kuulemma erittäin pehmeänä ja yritteliäänä ratsuna.

Miran johdolla Aino ja Ponny.

Tuupata voi myös maastossa. Pohkeenväistö menossa. :)
Meillä on myös kenttäprojekti. Tosin ei vielä mikään dramaattinen hässäkkä, ihan vaan aidattu alue pellossa, joka toimii talven kenttänä. Ja tulevaisuus tällä aidatulla alueella tulee olemaan jossain vaiheessa hiekkainen. Mutta yllättävän haasteellista oli saada viriteltyä symmetrinen 25 m x 65 m alue 180 cm pitkään horsmikkoon! Ja siis ilman mitään teknisiä vempaimia.


Tässä minulla ei ole kädessä varrastikku vaan lanka, jolla mitataan kentän halkaisjamitta. Pasi on vastakkaisella kulmatolpalla pöheikön tuolla puolen.

Pihatien ja kentän päädyn välinen pöheikkö niitetty. Hevoiset saavat hoitaan aitojen sisäpuolen.
Kenttä vastakkaisen päädyn suunnasta kuvattuna. Hyvin uppoaa tuollainen 160 cm tammuska kasvillisuuteen.


Se mitä maisemoijakaksikolta jää koskematta, kaadetaan viikatteella. Ennen lumentuloa todennäköisesti tasataan kaivurilla pahimmat montut ja muut pois, jotta voi lumen aikaan huoletta humputella. Ei se todellakaan vaaterissa ole tämä kenttä, mutta eipä se meidän harrastelua tässä vaiheessa haittaa yhtään.


Kivat ajomaisemat on kyllä. :)
Peränpitäjä. Joka koittaa puskea ohi aina kun mahdollista.
Paremmalla edelle? :D Loppukäynnit täytyy yleensä mennä taluttaen Ponnyn kanssa, koska Selman askel on aika matkaavoittavaa ja menee hipsutusraviksi ruunalla kun yrittää perässä pysyä. Kärri näyttää turjakkeelta siksi, että se sitä on plus selkänoja on teddypäällysteinen ja ulkosäilytyksen johdosta aika märkä. Pähkinän sadeloimi on siinä suojana, tuo sininen. :)
Pihattoprojekti on tällä hetkellä tuskastuttavan hitaassa raivausvaiheessa ennen kuin päästään edes purkamaan hävitettäviä rakenteita. Timpuri-isäni kävi tarkastamassa tilanteen ja työjärjestys on kutakuinkin se, että kun vintti ja maalattia on saatu pahimmista tyhjennettyä ja siivottua, puretaan välikatto, sen jälkeen puretaan väärässä paikassa oleva väliseinä. Tämän jälkeen vuokraamme (ilmeisesti) pienen härvelin joka mahtuu sisään pihaton puolelle ja sillä kaivetaan maalattiasta kaikki muhju ja jäte pois, tasataan ja valmistellaan valua varten. Tällä hetkellä puurunkoinen rakenne seisoo betonipylväiden päällä ja pihan puolelta seinä on pudonnutkin näiden pylväiden päältä osittain ja maata vasten jäänyt alin parru on lahonnut. Hätä ei ole tämän näköinen, vaan pihattoon tehdään kivijalka lecaharkoista, seinä tunkataan ylös, alin parru vaihdetaan ja voilá! Perustukset ovat taas kunnossa. Sitten ajetaan pohjaan hiekkaa, laitetaan eristys, verkot ja iso kuorma-autollinen betonia. Sitten kun lattiavalu on kunnossa, päästään tekemään väliseinä niin, että makuuhalli on n. 40 neliötä ja lisäksi tulee n. 3,5 m leveä käytävä jota pitkin mennään makuuhallista ulos tarhaan ja joka toimii myös harjauspaikkana. Mitat tarkentuvat myöhemmin. Sitten on edessä vielä makuuhallin eristäminen ja vanerointi, ovien tekemistä, kuivaushuoneen fiksaamista ja mitä kaikkea... Kunhan nyt pääsisi edes siihen purkuvaiheeseen. Arkena tunnit ovat todella vähissä töiden jälkeen, energiasta puhumattakaan. Mutta nyt on sentään pihassa jo jätelava ja metallinkeräyskärri, niin homma pääsi vauhtiin.

Varustehuoneen seiniä aloitin myös kalkitsemaan. Sitä taidan tänään jatkaa. Kaiken muun ohella. :)

6 kommenttia:

 1. On kyllä ihanat maisemat siellä! :D

  Pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Jos asuisitte hieman lähempänä, niin voisin hyvin tulla remppa-avuksi näin lomalla :) Kaikenlaista hommaa sitä olisi itselläkin, kuten siivousjuttuja, mutta ei oikein millään saisi tartuttua toimeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siun pitää Jenny hötkyttää lähtemään tänne ja hyppäät kyytiin. :D Hirmu hyvä idea miusta.

   Poista
 3. Joku roadtrippi olis kyllä kova!

  Vaatimattomasti ihan pienen kentän teette =D Mutta kannattaahan se kerralla tehdä reilu, ettei tule samanlaista töppöä kuin meillä..Se on nimittäin yksi niistä vähän kaivelemaan jääneistä asioista.

  Maastot näyttää aivan mahtavilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii mie aattelin, että kouluratsastaja kasvamassa, niin pitää pystyä radat harjottelee kotona. ;) Tosin tohon aktiivitarhaan jäi kentän takakulmaan kohdalla vaan 2,5 m kulkuväylä, mistä se levenee heti kyllä. Katotaan ens talvi onko se paha vai ei. :)

   Poista

En tietoisesti julkaise minkäänlaista perustelematonta negaa, sitä saa elämässä vastaansa muutenkin. Tämä on minun muumimaailmani. ;)